Als (wereld)reiziger ben je constant op zoek naar nieuwe landen en continenten om te ontdekken. Vaak begin je bij de populaire bestemmingen zoals Thailand, Indonesië of Australië maar die toeristische trekpleister heb je al snel gezien. Je wilt andere plekken ontdekken. Plekken waarvan je niet wist dat het je zoveel te bieden heeft. Een land die deze uitwerking op je kan hebben is Vietnam. We kennen Vietnam uiteraard door de Vietnamese Oorlog waardoor het een redelijke negatieve lading over zich heen heeft gekregen, wat het land eigenlijk niet verdient. Dit land is namelijk voorzien van een rijke cultuur, een mooie natuur en bruisende steden. In dit blog dan ook een aantal redenen waarom een rondreis door Vietnam jouw volgende punt is op je bucketlist.

Weinig toerisme

We zeiden het net al even, als (wereld)reiziger begin je vaak in de populaire landen zoals Thailand en Indonesië. Deze landen zijn uiteraard een bezoekje waard maar de kans dat je een bekende uit Nederland tegenkomt wordt steeds groter en groter. Iedereen gaat namelijk naar deze populaire plekken. Na een tijdje reizen wil je dat niet meer. Je wilt plekken ontdekken waarvan je niet wist dat ze je zoveel te bieden hadden. Je wilt plekken ontdekken waarvan je het bestaan niet wist. Vietnam is dus zo land. Met een nog relatief laag toerisme cijfer is het nu de tijd om een rondreis door dit land te maken. Geniet van al het mooist nu het nog in rust kan.

Een gigantische omvang

Wist je dat Vietnam van noord naar zuid een lengte heeft van maar liefst 1.650 kilometer? Om je even een beeld te geven, dit is van Amsterdam naar tot het einde van Italië. En we kunnen je vertellen, dat is een eind. Vietnam heb je daarom ook niet even binnen een weekje gezien. Bij lange na niet. Naast deze gigantische omvang is het land namelijk ook voorzien van de meest bruisende steden. Hanoi is de bruisende hoofdstad van Noord-Vietnam en Ho Chi Minh is de bruisende hoofdstad van Zuid-Vietnam. Beide steden hebben hun eigen charmes, hun eigen verhalen maar beide zijn ze zeker een bezoekje waardig.

De ongerepte natuur

Als je een natuurliefhebber bent, dan is Vietnam ook zeker een land voor jou. Zodra je uit de bruisende steden bent komt de ongerepte en prachtige natuur je al tegemoet. Een van de meest bekende valleien is Sapa. Hier vind je prachtige natuur met een bijzonder verhaal. Naast deze vallei zijn er uiteraard nog meer prachtige natuurspektakels die je zeker niet mag missen.

Author

Write A Comment