Wanneer je gaat verhuizen, moet je over werkelijk álles nadenken. Natuurlijk neem je, als je de mogelijkheid hebt, rustig de tijd om je spullen uit te zoeken. Je bekijkt wat je perse mee wilt verhuizen en wat eventueel weg kan. Wat naar de kringloop gebracht kan worden of naar vrienden of familie. En natuurlijk naar wat per direct naar de vuilstort kan. Maar dan ben je er nog niet. Het is altijd verstandig om voor het echte werk, de dag van de verhuizing, een verhuisbedrijf als Verhuisbedrijf Haarlem in te schakelen. Zij helpen je graag de piano verhuizen en natuurlijk ook de zware apparatuur over te brengen naar je nieuwe woning.

Een piano verhuizen is een vak apart

Want een piano is niet alleen een ontzettend zwaar apparaat. Je loopt bij een piano verhuizen ook het risico dat deze ernstig ontstemd raakt. Je moet een piano verhuizen op een speciale manier, met speciale apparatuur. Zo zal een piano, over het algemeen, rechtstandig verplaatst moeten worden om te voorkomen dat deze beschadigd raakt. Dit kan, zeker wanneer de piano van een bovenverdieping moet komen nog wel eens een uitdaging zijn. Een verhuislift en ervaren verhuizers kunnen deze uitdaging voor je aangaan. Ook het overbrengen van je piano van je oude naar je nieuwe woning moet voorzichtig gebeuren. Kies daarom voor een verhuisbedrijf dat gebruik maakt van een luchtgeveerde verhuiswagen.

Hulp bij het inpakken nodig?

Zie je enorm op tegen het inpakken voor je verhuizing of ben je er fysiek niet toe in staat? Dan is er een oplossing. Natuurlijk kun je je vrienden en familie vragen om je te helpen, maar het gaat een stuk sneller en met minder gedoe wanneer je een erkend verhuisbedrijf inschakelt. De verhuizers, allemaal met veel ervaring, zullen zeer voorzichtig met jouw spullen omgaan en deze op de goede manier inpakken en overbrengen naar de verhuiswagen en weer naar de nieuwe woning. Je hoeft je dus om het inpakken geen zorgen meer te maken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor je gaat verhuizen is het verstandig om alle items in je huis eens goed te bekijken. Van de pannen in je keukenkastjes tot de kleding in je kast en de kerstspullen op zolder. Het is altijd beter om minder te verhuizen. Je kunt dan in je nieuwe huis opgeruimd beginnen. Dat is niet alleen handig wanneer je kleiner gaat wonen, maar ook gewoon om eens te kijken wat je eigenlijk allemaal in huis hebt.

Author