Bij een bedrijf runnen, komt een hoop kijken. Wanneer je goed bent in wat je doet, overweeg je misschien om voor jezelf te beginnen. Bijvoorbeeld wanneer je journalistiek of artistiek werk doet. Maar met een eigen bedrijf komt meer kijken dan enkel eigen baas zijn. Heb je een eigen ruimte nodig? Dan moet hiervoor betaald worden en het moet onderhouden worden. Heb je een nieuwe website nodig? Dan moet dit ontworpen worden. En ook wat betreft financiën zal je die dingen zelf moeten regelen, bijvoorbeeld als het gaat om kredietverzekering.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is niet iets waar je veel mee te maken krijgt wanneer je niet een eigen bedrijf runt. Dit wordt namelijk door een bedrijf gedaan en niet bij werknemers neergelegd, tenzij het regelen en verzorgen van kredietverzekeringen je werk is. Een kredietverzekering is een verzekering die je bedrijf beschermt tegen wanbetalers en de gevolgen hiervan. Nieuwe klanten worden aan de hand van een kredietverzekering getoetst op hun kredietwaardigheid.

De voordelen van een kredietverzekering

Zo weet je wat je aan een nieuwe klant hebt. Daarnaast ben je dus ook gedekt tegen wanbetaling. Daarnaast sporen bepaalde kredietverzekeraars debiteuren aan tot tijdige betalingen en geven zij je op ieder uur van de dag informatie over de markten zodat jij in kan schatten of iets wel of geen goede deal of investering is. En de kosten en premie zijn aftrekbaar bij een kredietverzekering, dat is ook een mooie bijkomstigheid. Over het algemeen geeft een kredietverzekering je gewoon een hoop zekerheid. Je weet waar je naar uit kan reiken in geval van wanbetaling en loopt daar überhaupt minder kans op doordat toekomstige klanten eerst getoetst worden. Zo wordt het hele proces een stuk betrouwbaarder.

Atradius als bedrijf

Maar bij wie sluit je dan zo’n verzekering af? Er zijn een hoop verschillende bedrijven en het is de vraag wie je dan wat dit betreft kan vertrouwen. Atradius is dan een goede keus. Op de website van dit bedrijf kan je over van alles lezen wat betreft de kredietverzekering die zij verstrekken. Maar je kan ook meteen reviews lezen en zo meer te weten komen over de ervaringen van andere mensen als het gaat om een samenwerking met dit bedrijf.

Zo zie je dat er meer komt kijken bij het runnen van een eigen bedrijf. Er moet immers wel winst gemaakt worden. Gelukkig hoef je niet zelf overal achteraan te zitten en kan een kredietverzekering je daarbij helpen.

Author

Write A Comment