De verbinding in het team is alles behalve vanzelfsprekend. Vaak is er sprake van meerdere mensen met eigen karakters waarvan de een dominanter is dan de ander. Het komt vaak voor dat er verschillen zijn binnen het team die uiteindelijk voor problemen zorgen in de communicatie en later ook de productiviteit. Voorkomen is beter dan genezen is in dit geval zeker van toepassing. Wanneer een team te maken heeft met grotere onderlinge problemen, is dit lastiger om op te lossen. Daarom is het beter om op voorhand al bezig te zijn met het verbeteren en optimaliseren van de sfeer binnen een team.

Communicatie is alles

Uiteindelijk draait het werk van een team om de communicatie en iedereen doet dit op een andere manier. Als uitgangspunt is het heel belangrijk om deze verschillen te omarmen en te gebruiken als kracht. Een team waarbij iedereen op dezelfde manier werkt zou uiteindelijk minder tot zijn recht komen dan een team waarbij de communicatie juist heel gevarieerd is. Dit is iets waar iedereen mee moet willen helpen. Om duidelijk te maken hoe belangrijk het is, moet je als teamleider zelf ook bereid zijn om dingen aan jezelf te willen veranderen.

Werk op basis van vertrouwen

Vertrouwen speelt een grote rol binnen een team. Omdat iedereen een eigen karakter heeft kunnen hier problemen ontstaan. Het ene individu brengt meer bagage met zich mee dan de ander en iedereen wordt gevormd door het leven om zich heen. Soms kan dat ook zorgen voor blokkades. Schade van vertrouwen is lastig op te lossen en ligt vaak dieper dan je eerst instantie zou denken. In dat geval kan een HR cyclus of een HRM cyclus goed van pas komen. Hierbij ga je begeleid kijken naar de dingen die spelen binnen het team en experimenten uitvoeren om de productiviteit te verbeteren. Dit alles gebeurt aan de hand van doelstellingen waardoor er gerichter gewerkt kan worden naar de oplossingen van verschillende problemen.

Onderneem activiteiten

En ontspanning binnen het team blijkt ook altijd een positief effect te hebben. Soms is het voor een team nodig om er samen even uit te zijn, op pad te gaan en iets te ondernemen buiten werk. Dit versterkt de band. Je kan een activiteit uitkiezen die gericht is op bijvoorbeeld het creëren van vertrouwen, maar het kan ook een uitgebreide borrel zijn waar iedereen lekker met elkaar kan praten zonder dat het in teken staat van de werkvloer.

Author