Steeds meer huishoudens kammen met het probleem om de juiste verlichting te vinden. Te veel verlichting in huis is niet gezellig, te weinig wordt weer te donker. Een paar tips voor een gezellige sfeer in huis.

Hoe kies je kleur

Met verlichting breng je veel sfeer in huis en zorg je voor een aangename omgeving. Welke verlichtingen zijn er en hoe zorg je voor de juiste kleur in huis.

We hebben gekozen voor de bekendste soort verlichting, de LED verlichting. Tegenwoordig is deze overal te vinden en zijn er tal van mogelijkheden om je huis de perfecte sfeer te geven. Tevens brengt LED verlichting veel voordelen met zich mee. Zo zijn LED lampen tien keer zuiniger dan de ouderwetse halogeen lampen. Dit houdt in dat je de 50W kan vervangen door 5W LED spots. Je hebt minder stroom nodig voor hetzelfde aantal lumen, goed voor het milieu en natuurlijk je portemonnee. LED lampen gaan wel zo’n 10x keer langer mee als de halogeen lampen. Ook is de fitting van de LED lampen exact hetzelfde als de oude halogeen lampen waardoor er geen aanpassingen nodig zijn om deze te gebruiken. Makkelijk toch? En last but not least worden de LED lampen niet warm, hierdoor is de kans op brand nihil en zal je nooit meer je vingers verbranden bij het verwisselen van een lampje.

Led spots

In de afgelopen jaren zijn de LED spots niet weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Nadat de halogeen lampen definitief verdwenen uit de winkels moesten we op zoek naar passende verlichting. Binnen de LED spots zijn de gu10 LED spots het populairst. Dit zijn de bekendste spots met van die bredere pootjes (ofwel de ouderwetse E27 fitting). Ze worden in allerlei toepassingen gebruikt, zowel op kantoor als thuis. Deze LED spots hoeven jarenlang niet vervangen te worden dankzij de speciale LED technologie en zijn super simpel te installeren. Hiervoor hoef je enkel de lamp in/uit te duwen en een kwartslag te draaien. Ook bestaan de lampen in diverse soorten licht, denk hierbij aan warm wit, fel en natuurlijk de dimbare varianten. Tegenwoordig zijn ze zelfs verkrijgbaar is 10 verschillende kleuren (waaronder blauw, rood, geel, groen en oranje). Dus weg met die oude halogeen spots en lang leve de gu10 LED spots.

Wist je dat in de jaren 70 de LED verlichting al gebruikt werd? Deze werd voornamelijk gebruikt in afstandsbedieningen en verkeerslichten. Ben jij ook overtuigd van de voordelen van LED spots?

Author

Write A Comment