Als je zoals mij studeert en werkt of kinderen hebt, deel je het jaar waarschijnlijk op in de weken tussen de schoolvakanties. Soms halen we extra werk in of werken we over en op die manier hebben we nooit echt vakantie, er is altijd nog iets dat moet gebeuren. In deze maatschappij hebben we altijd het gevoel dat we achter lopen. In deze blog vertel ik je over mijn vakantie toen mijn leidinggevende vertelde dat ik voor de verandering eens niets moest doen. Ik mocht voor de verandering niet schrijven. Dus, vanzelfsprekend, schrijf ik daar over. Lees je mee?

Het huis aanpakken

In de vakantie staan sommige dingen stil maar anderen niet. Ik vind de vakantie de perfecte tijd voor de zojuist genoemde opruimdagen. Grote schoonmaaktaken die ik normaal gesproken uitstel, staan in de vakantie vooraan. Ik probeer deze taken ook altijd aan het begin van de vakantie te doen zodat ik de rest van de tijd nog kan genieten van een opgeruimd huis. Daarnaast ben ik voor de vakantie begonnen aan de verbouwing voor mijn woonkamer en afgelopen week, de vakantieweek, kwamen de nieuwe spulletjes. De bank kon meteen uitgetest worden, evenals de nieuwe televisie aan een monitorbeugel. Mijn woonkamer zag er meteen opgeruimd, fris en modern uit. Door de monitorbeugel hangt de televisie als het ware. Ik kan hem naar mij toe draaien en naar achter. Achter de plant zodat hij als ik hem niet gebruik, uit het zicht hangt. Ideaal.

Enkele afspraken

Normaal plan ik de vakantie helemaal vol om vervolgens doodmoe weer aan het werk te gaan. Deze vakantie besloot ik om het bij een minimum te houden en enkel afspraken te plannen die bedoeld waren ter ontspanning; een kookcursus doen met mijn partner en een vriendenavond bijvoorbeeld. Zo had ik overdag tijd voor mezelf. Hier en daar een beetje uitslapen en lekker rustig aan doen, dat is het echte vakantiegevoel.

Met de voetjes omhoog

Na die afspraken konden we met de voetjes omhoog op de nieuwe bank. Televisie draaide we naar de bank toe en ik heb toch een aantal uur series weggekeken. Meestal kriebelde het ‘s middags dan wel om iets te doen, sporten en schrijven bijvoorbeeld. Ik heb mezelf dat ook toegestaan. Alles voor de ontspanning toch? Op deze manier hing er ook niks aan vast, geen druk. Aan het einde van de week voelde ik me opgeladen, klaar om weer fulltime aan de slag te gaan.

Author

Write A Comment