Eens in de zoveel tijd is het ineens klaar. Je bent uitgekeken op de kleur van je muur en je wilt weer eens iets anders. Je kunt dan kiezen voor een totaal andere kleur, of gewoon dezelfde kleur weer gebruiken om de kamer op te frissen. Hoe je het ook aanpakt, je moet muurverf kopen. Je hoeft hiervoor niet per se naar de winkel. Je kunt online muurverf kopen en het jezelf minder moeilijk maken. Je kunt muurverf kopen en deze gewoon bij je thuis laten bezorgen. Wil je ook nog iets bijzonders doen in huis? Dan kun je ook online krijtverf kopen. Met deze krijtverf kun je niet alleen van iedere muur een (groot) krijtbord kunt maken, je kunt er ook je meubels een extra matte finish mee geven.

Muurverf kopen is even een klusje

Het muurverf kopen an sich is natuurlijk niet erg moeilijk. Het bepalen van de juiste kleur kan dat echter wel zijn. Zeker wanneer je kiest voor een totaal andere kleur dan je eerder had. Je kunt kiezen uit alle kleuren van de regenboog en dan nog een paar. De keuze is enorm en het bepalen van de juiste kleur voor een ruimte kan nog een hele uitdaging zijn. Heb je toch per ongeluk de verkeerde keuze gemaakt of ben je niet helemaal tevreden met het resultaat, dan geef je de muur gewoon opnieuw een verfje

Bereid je werk goed voor

Ga je de muur verven? Dan zul je je voorbereidingen moeten treffen. Je hoeft de muur niet te schuren als deze ook eerder behandeld is met muurverf. Maar het is wel belangrijk om de muur goed vet- en stofvrij te maken. Je maakt de muur vetvrij door deze af te nemen met wat water en ontvetter. Is de muur daarna goed droog? Dan kun je eventuele gaten dichtsmeren en deukjes herstellen. Het overtollige vulmateriaal is gemakkelijk te verwijderen met een klein stukje schuurpapier.

Bestel direct alle benodigdheden

Wanneer je online muurverf kopen gaat, kun je direct alles bijbestellen dat je nog meer nodig hebt. Een verfbak en een roller, een blokkwast en een kleinere kwast voor de randjes. Afplakband en natuurlijk afdekzeil. Zorg altijd dat je veilig aan het werk bent en zorg dus dat je een goede, stabiele ladder of trap tot je beschikking hebt. Verplaats deze trap regelmatig om omvallen te voorkomen. Zet de muurverf in een dunne laag op en herhaal dit voor het mooiste resultaat.

Author