Als u een echt avondmens bent als ik, dan kijkt u waarschijnlijk op maandag alweer uit naar de vrijdagavond. Het is dan weer tijd om met de makkers op stap te gaan en er een goede avond van te maken. Helaas valt het soms behoorlijk tegen als het weekend dan daar is, en dat is erg zonde. Elke avond uit zou in principe een leuke ervaring moeten zijn. Om u daarbij te helpen heb ik hier een aantal tips.

Verwacht niet te veel

Misschien ligt dat ene legendarische avondje uit nog vers in het geheugen, en hoopt u stiekem dat de avond weer net als die gaat worden. Al is het zo dat elke avond een goede avond kan worden, niet elke avond kan een legendarische avond worden. Verwacht daarom ook niet te veel van een avondje stappen. Als de verwachtingen laag zijn dan kan het uiteraard alleen maar meevallen. Vaak is het ook leuker om pas op de avond zelf rond te vragen wie er in is voor een rondje stad. 

Speel een drankspel

Indrinken hoort toch wel een beetje bij het stappen. Een biertje van de tap is toch een heel stuk duurder dan uit de koelkast, en bovendien is het thuis wat makkelijker om als groep samen te zijn. Een goed drankspelletje is daarom altijd een goed begin van de avond. Waarschijnlijk is er wel een drankspel dat vaker met de groep is gespeeld, en anders is er op het internet genoeg inspiratie om een leuk spel te vinden. Niet alleen helpen de drankjes om de sfeer op gang te brengen, ook is het vaak gewoon een leuke en grappige bezigheid.

Spreek willekeurige mensen aan

Sommige van de beste gesprekken en momenten komen tot stand door toedoen van iemand die onbekend is. Door tijdens het uitgaan af en toe een willekeurig persoon te betrekken bij het gesprek ontmoet u misschien wel iemand die de avond een stuk beter maakt. Met de groep blijven is leuk, maar mensen ontmoeten is misschien nog wel leuker.

Voorbereiden op thuiskomen

Ik zal niet de enige zijn die het fijn vindt om na het stappen een redelijke portie eten naar binnen te werken. Ook is het fijn om bijvoorbeeld wiet te roken. Er is dan ook weinig zo vervelend als thuis komen na het stappen en ontdekken dat er geen eten in huis is, of dat er niets te roken is. Haal dus van tevoren, terwijl het nog nuchter kan, iets lekkers te eten en wat je ook nog meer nodig hebt. Gebruik drank en andere middelen uiteraard wel met mate om te voorkomen dat je verslaafd aan wiet of drank raakt. Hulp nodig? Met verslavingsproblemen kun je altijd vrijblijvend terecht bij de verslavingszorg.

Author

Write A Comment