Duurzaamheid; we kunnen er niet meer omheen. Om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties op dezelfde manier kunnen leven als wij, moeten we de wereld net zo schoon (of zelfs schoner) achterlaten als het nu is. Niet alleen thuis kun je hiervoor zorgen, ook op kantoor is het belangrijk om hier mee bezig te zijn. Dit is niet altijd zo gemakkelijk en vanzelfsprekend. Neem je werkplek eens onder de loep, welke processen en zaken kom je tegen die een stuk groener kunnen? Hieronder lees je enkele tips waarmee je je kantoor duurzamer kunt maken zonder nadelige gevolgen voor jouw business.

Duurzame kantoorartikelen

Wil je ook een groen kantoor, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Start dan eens met het vervangen van kantoorartikelen door duurzame alternatieven, zoals papier. Ondanks dat de meeste processen tegenwoordig digitaal gaan, heb je vaak toch wel papier nodig. Duurzaam papier bestaat grotendeels uit gerecycled papier en karton, en heeft dus minder hout nodig voor de productie. Daarnaast kun je artikelen als cartridges, pennen, perforators en mappen vervangen voor duurzame alternatieven. Ook een populaire plek op kantoor, de coffee-corner, kun je verduurzamen met fair-trade koffie en thee.

Duurzaam zitten

Ooit al eens van Cradle to Cradle gehoord? Dit is een keurmerk op het gebied van milieu en duurzaamheid en staat voor het hergebruik van alle materialen waar een product uit is opgebouwd, na het einde van de levensduur. Deze materialen worden gebruikt voor een nieuw product of worden terug opgenomen in het milieu. Verschillende merken hebben bureaustoelen geproduceerd volgens dit Cradle to Cradle principe. Medewerkers hoeven dus niet alleen duurzame kantoorartikelen te gebruiken, maar kunnen nu ook duurzaam zitten!

Duurzaam reinigen

Bij het nieuwe duurzame kantoor hoort natuurlijk ook duurzame reiniging. Omdat het milieu vervuild wordt door chemische schoonmaakmiddelen kun je kiezen voor producten met biologisch afbreekbare ingrediënten. Is het tijd voor grondige reiniging, zoals specialistisch vloeronderhoud, tapijtreiniging of gevelreiniging, huur dan een professioneel schoonmaakbedrijf in. Is het kantoor in omgeving Utrecht? Kies dan voor schoonmaakbedrijf Utrecht voor een duurzame grondige reiniging.

Algemene tips

Moet je nu gelijk je hele kantoor verbouwen om het groen te maken? Nee. Onthoud dat alle beetjes helpen en door stap voor stap een groenere keuze te maken je er vanzelf komt! Om je verder op weg te helpen zijn er nog wat algemene tips. Zet bijvoorbeeld lichten, computers en printers buiten kantoortijden uit, print dubbelzijdig in plaats van enkelzijdig, maak gebruik van recyclebaar verpakkingsmateriaal voor je producten en maak offertes digitaal in plaats van op papier. Verder geef je als eigenaar, manager of leidinggevende natuurlijk het goede voorbeeld aan je medewerkers.

Author

Write A Comment