Heel veel mensen doen alsof ze kennis van mode hebben, maar hebben dit eigenlijk niet. Ze maken een opmerking over dat nieuwe hippe merk of over die ene gekke trend. Maar dit is vaak ook alleen maar omdat ze het toevallig op social media hebben gelezen. Daar kan je best een beetje onzeker van worden! Gelukkig is dit meestal maar schijn en hebben de meeste mensen helemaal niet zoveel verstand van mode. Maar als je toch een beetje wil meepraten net als de rest, moet je deze blog maar even lezen. Want in deze blog heb ik een paar leuke weetjes over mode op een rijtje gezet. Heel veel leesplezeier! 

Canadese merken 

Allereerst wil ik aan jullie de ‘funfact’ meegeven dat er heel veel hippe Canadese merken zijn. Dit is iets wat mensen vaak niet beseffen, totdat ze opzoeken waar het merk vandaan komt. Zo heb je bijvoorbeeld het merk Canada Goose dat een paar jaar geleden hipper dan hip was. Het verkocht dure jassen waar ongeveer heel Nederland, en dan vooral het mannelijke deel, in liep. Maar wat ik een veel leuker merk vind, dat op dit moment heel hip is, is moose knuckles. Dit Canadese merk verkoopt allerlei items zoals jassen, petjes en truien. Maar vooral de jassen zijn van geweldige kwaliteit. In Canada weten ze namelijk echt wel hoe je een goede en vooral warme jas moet fabriceren, aangezien het daar wel -40 graden kan worden! 

Hippe jassen 

Natuurlijk heb je nog veel meer hippe jassen merken waarover ik jullie iets kan vertellen. Allereerst heb je natuurlijk voor in de regen een goede jas nodig, zeker nu de herfst eraan zit te komen en het steeds druilerige wordt buiten. Een goed, leuk en hip merk voor een regenjas is bijvoorbeeld Rains. Ze hebben regenjassen in allerlei kleurtjes en dus voor ieder wat wils. Daarnaast moet je voor een goede winterjas zijn bij airforce winterjas. Ook dit merk verkoopt de jassen in allerlei kleurtjes en ook verschillende modellen, dus er zit vast wel iets voor je bij. 

Het terugkomen van trends

Mijn laatste mode-weetje is dat mode steeds terugkomt. Veel mensen weten dit niet omdat ze er niet opletten, maar als je goed kijkt naar beelden vroeger zie je dit zeker. Bijvoorbeeld broeken met wijde pijpen waren hip in de disco tijd, maar ook nu dragen veel meiden jeans met uitlopende pijpen! En chokers, van die kettinkjes die strak om je nek zitten, zijn ook heel lang geleden al eens ‘in’ geweest. Doe dus voorzichtig met kleding weggooien, want wie weet is het over tien of twintig  jaar wel weer helemaal in de mode!

Author