Vandaag ga je in deze blog leren hoe je een aanbouw aan je huis kan maken. Dat is namelijk een project die ik afgelopen zomer heb doorlopen. Het leek me handig om een soort stappenplan te schrijven hoe je een aanbouw bouwen aanpakt. Een spoiler kan ik je al wel geven, het kost heel veel bouwmaterialen! Ik heb nooit geweten dat er zoveel bouwmaterialen bestaan! De aanbouw is inmiddels af en ik ben er ontzettend blij mee! Lees dus snel verder hoe ik dat gefixt heb!

Stap 1: een bouwplan maken en een vergunning krijgen

Voordat je zomaar kan beginnen met bouwen heb je een bouwplan nodig. Dit is een plattegrond van de aanbouw en een plan hoe je het bouwproject aan gaat pakken. Maak ook een budget. Hoeveel geld heb je te besteden en hoeveel geld wil je uitgeven aan de aanbouw? Daarnaast heb je ook een vergunning van de gemeente nodig. Zonder zo’n vergunning mag je überhaupt niet beginnen met bouwen. Heb je dit allemaal geregeld? Dan kun je door naar stap 2.

Stap 2: de benodigde bouwmaterialen bestellen, kopen of huren

Om kosten te besparen en binnen het budget te blijven is het handig om een lijst met alle benodigde bouwmaterialen op te stellen. Zo kun je precies in welke stap van het bouwproces je welke bouwmaterialen in welke hoeveelheid nodig hebt. Het is belangrijk om dit voor het daadwerkelijke bouwen te doen, omdat het bestellen van sommige materialen tijd kost. Niet alles is altijd op voorraad bij bouwmarkten. Het is dus erg handig om bouwmaterialen deels online te bestellen en dan in een vestiging af te halen. Huren van machines is soms goedkoper dan kopen. Toch moet je daarmee wel opletten dat je het apparaat in het juiste bouwproces huurt om de kosten te drukken.

Stap 3: de daadwerkelijke bouw van de aanbouw

Dan kan het bouwen daadwerkelijk beginnen! Het is verstandig om dit samen met mensen te doen die wel verstand hebben van het bouwen van een aanbouw. Je bouwt een stuk bij je huis aan, dus dat moet wel goed gaan natuurlijk. Neem vooral de tijd om dingen goed uit te denken en doe geen impulsieve acties, dan moet het wel goedkomen! Blijf ook trouw aan je bouwplan en budget zo ver dat kan, want deze documenten geven je een mooie structuur tijdens het bouwproces.

Stap 4: het afwerken en bewoonbaar maken van de aanbouw

Tot slot moet je dan nog de aanbouw afwerken. Het is belangrijk om hem van binnen en van buiten goed af te werken, dus van water- en winddicht maken tot verven van de muren. Zodra je aanbouw dan helemaal af is, kun je hem gaan inrichten en er dan lekker in gaan wonen en van gaan genieten!

Author

Write A Comment