Als u er niet in slaagt ongedierte uit te roeien met conventionele bestrijdingsmiddelen, kan natuurlijke ongediertebestrijding uw beste optie zijn. De meeste insecten gebruiken geuren om te communiceren, voedsel te vinden en te navigeren. De meest effectieve natuurlijke plaagdierbestrijding methode maakt gebruik van iets dat deze chemische signalen verstoort. U kunt uw eigen natuurlijke insectenwerende middelen maken met behulp van een paar huishoudelijke ingrediënten. U kunt citroengras, basilicum of lavendel in de buurt van uw huis planten om vliegen weg te houden. Wilt u meer tips over hoe u op een milieuvriendelijke manier ongedierte kan bestrijden? Lees hier meer!

Nuttige insecten

Natuurlijke ongediertebestrijding kan worden gebruikt in plaats van synthetische chemicaliën. Boorzuur, dat effectiever is dan synthetische pesticiden, is een goede optie om bedwantsen in je huis te bestrijden. Het doodt de insecten door ze vocht te ontnemen, waardoor ze sterven. Vervolgens kunt u diatomeeënaarde op uw meubels en vloeren aanbrengen. Het is ook nuttig om bedwantsen binnenshuis te voorkomen. Maar voordat je natuurlijke ongediertebestrijding producten gebruikt, moet je wel eerst het etiket goed lezen.

 

Sommige van de meest effectieve natuurlijke plaagdierbestrijding oplossingen hebben betrekking op een gevarieerd ecosysteem. Het is een geweldige manier om de plaagdier populaties te verminderen. Insecten die gewassen en gazons aantasten, worden aangetrokken door een verscheidenheid aan planten die vogels aantrekken. Kevers worden niet aangetrokken door uien en knoflook, dus u kunt deze beide planten naast elkaar in uw tuin planten. U zult versteld staan van de voordelen van deze combinatie. En aangezien nuttige insecten en vogels worden aangetrokken door verschillende soorten planten, is de natuurlijke oplossing voor ongediertebestrijding ook goed voor het ecosysteem.

Overige tips

Een manier om te voorkomen dat ongedierte uw huis binnendringt, is door reparaties aan uw huis uit te voeren. Deze reparaties kunnen de toevloed van ongedierte helpen voorkomen. U moet ook kieren rond elektrische armaturen en loodgieterswerk dichten. Stapels brandhout kunnen muggen aantrekken, en stapels droge bladeren ratten en muizen. Het is een goed idee om de plekken in uw tuin waar zich water verzamelt op te ruimen. Ook moet u uw dakgoten regelmatig legen om stilstaand water en droge bladeren te verwijderen.

 

Houtwormen kunnen worden behandeld met warmte, of u kunt brandhout verbranden. Als uw houtstapel groot is, zorg er dan voor dat u elk stuk apart behandelt. Zo voorkomt u dat houtwormen uw tuin verwoesten en dat er een houtstapel plaag ontstaat. In tegenstelling tot houtwormen, nestelen muggen niet in het hout. Ze hebben echter wel een bron van water in de buurt nodig. Als u geen brandhout wilt gebruiken, probeer het dan in kleinere partijen in uw tuin te verspreiden.

 

Insecten kunnen schadelijk zijn voor uw eigendommen, maar er zijn enkele natuurlijke bestrijdingsmethoden die u kunt gebruiken. Nematoden, een microscopisch wormpje dat in uw planten leeft, zijn een geweldige oplossing voor ongedierte problemen. Ze kunnen worden gebruikt op planten, gazons en zelfs op dieren. Ze zijn zelfs te vinden in de kleinste hoekjes en gaatjes van je huis. En ze zijn volkomen veilig in de buurt van mensen.

 

Een andere natuurlijke ongediertebestrijding methode is het aanbrengen van zwavel op uw planten. Deze stof is verkrijgbaar in pasta en vloeibare vorm, en doodt bladluizen en trips. Het is dus een zeer effectieve natuurlijke bestrijdingsmethode. Het is effectief en milieuvriendelijk. Insecten houden er niet van als het regent, dus kunt u dit biologische bestrijdingsmiddel gebruiken om ze te doden. En je hoeft je geen zorgen te maken dat het schadelijk is voor je planten.

Conclusie

Het introduceren van nuttige insecten in uw tuin kan veel ongedierte bestrijden. Insecten zoals lieveheersbeestjes en mieren kunnen worden bestreden door nematoden te introduceren, dit zijn nuttige bacteriën die specifieke insecten doden. Het kan ook helpen om een omgeving te creëren die nuttige dieren in het wild ondersteunt. Het houden van kippen in uw tuin helpt mieren te bestrijden, terwijl een vleermuishuis muggen op afstand kan houden. Als je een ernstige plaag hebt, kun je deze insecticide op je planten gebruiken, maar doe dit pas wanneer u bovenstaande tips gebruikt heeft!

Author