Een afrastering kan heel handig zijn om je dieren op de juiste plek te houden. Maar wat is het precies, en welke soorten zijn er? Dit alles lees je in deze blog. Veel leesplezier!

Houd je dieren binnen je erf met een afrastering

Als je op een grote woonboerderij woont zoals ik heb je veel grond voor je dieren. Dit vind ik erg belangrijk, want ik vind huisdieren op een klein oppervlakte zielig. Honden en katten zouden lekker de ruimte moeten kunnen krijgen om rond te rennen. Ook heb ik wat schapen en een ezeltje. Deze grazen lekker in de wei of liggen in de stal. Een ding wat al mijn dieren gemeen hebben is dat ze niet weg moeten lopen. Dit lijkt voor de hand liggend, maar als je zo’n groot terrein hebt als ik is dat best lastig. Zeker voor de huisdieren is het onduidelijk tot waar ze mogen komen. Daarom heb ik niet alleen een afrastering om mijn ezel en schapen gezet, maar ook om mijn gehele erf. Zo kunnen mijn hond en katten niet weg rennen! Wat een afrastering precies is en welke soorten er zijn vertel ik in de volgende alinea.

Wat er wordt bedoeld met een afrastering

Een afrastering is, zoals de naam al aangeeft, een kader voor iets waar deze dingen niet buiten kunnen komen. Voor mijn ezel en schapen zou de afrastering om de wei komen te staan. Zo kunnen ze lekker buiten spelen, maar kunnen ze niet ontsnappen. Voor mijn hond en katten ligt het wat meer ingewikkeld. Ze kunnen namelijk vrij van binnen naar buiten rennen en vice versa. Echter, het is niet mogelijk om een soort kleine afrasternig om de buitendeur te bouwen. Dan zou ik er zelf namelijk elke keer doorheen moeten! Daar moest dus een oplossing voor komen.

De verschillende soorten afrasteringen die er zijn

Er zijn verschillende afrasteringen voor verschillende dieren. In elke landbouwwinkel kun je wel een basic afrastering krijgen. Deze zijn vaak bedoeld voor kleine wei-dieren zoals schapen en geiten. Als je naar specifieke winkels gaat zoals De Boer in Drachten, dan kun je afrasteringen vinden voor alle dieren! De categorieën zijn ingedeeld op basis van grootte en diertype. Zo maken ze het onderscheid tussen koeien en kalveren, schapen en geiten, paarden en pony’s en tot slot honden en katten. Voor de hond en katten heb ik gekozen voor schriknetten. Deze span je dan over de grens van je erf, en je doet de dieren een halsband om. Gaan ze er overheen dan krijgen ze een lichte schok als waarschuwing dat ze niet verder moeten gaan. Zo kunnen ze toch nog rondrennen op mijn erf!

Author

Write A Comment