Vandaag de dag is marketing een groot onderdeel van het ondernemerschap. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het maken van reclame. Let wel op, want er zijn een heleboel mogelijkheden wanneer het aankomt op marketing. Zo kun je bijvoorbeeld adverteren op het internet of op billboards, maar je kunt ook folders laten drukken. Vooral lokale bedrijven zullen merken dat het verspreiden van folders het meest effectief is. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je folder er goed uitziet. Hoe doe je dat? In dit artikel lees je er alles over!

Folders laten drukken, of toch brochures of flyers?

Helaas denken veel mensen nog altijd dat folders en brochures hetzelfde zijn. Niets is minder waar, en het is daarom belangrijk om goed te kijken wat je nodig hebt voordat je een aankoop doet. Folders zijn vellen papier die meerdere keren worden gevouwen, hierdoor ontstaat een soort dun boekje. Of misschien wil je wel liever een brochure laten drukken. Brochures bestaan namelijk ook uit meerdere vellen papier, maar deze worden op een andere manier aan elkaar verbonden. Denk bijvoorbeeld aan hardcoverboeken, ooggenieten of wire-o. Flyers daarentegen bestaan slechts uit één vel papier, en zijn vooral geschikt voor kleine hoeveelheden tekst en afbeeldingen.

Gebruik mooie afbeeldingen in je folder of brochure

Folders laten drukken doe je natuurlijk niet voor niets. Je wilt deze folders verspreiden onder je doelgroep en zo de aandacht trekken van potentiële klanten. Het is daarom belangrijk dat je folder er niet alleen professioneel, maar ook opvallend uitziet. Dit doe je door niet alleen te werken met tekstvlakken, maar ook mooie afbeeldingen toe te voegen. Laat je folders daarom in kleur drukken. Dit kost een beetje meer, maar de folder valt dan ook meteen op! Ga je een flyer of brochure laten drukken? Dan gelden dezelfde tips. Voeg mooie foto's toe aan het reclamewerk om zo de aandacht langer vast te houden.

Gebruik een duidelijk lettertype

Er zijn honderden verschillende lettertypes verkrijgbaar, en veel mensen vinden het leuk om een beetje te experimenteren. Ga je een brochure laten drukken? Dan is het niet slim om te kiezen voor een kalligrafisch lettertype. Ze zien er heel leuk uit, maar niet iedereen zal ze kunnen lezen. Hierdoor verklein je de doelgroep enorm. Kies daarom altijd voor een duidelijk en professioneel-ogend lettertype. Ze zijn misschien wat saaier, maar iedereen kan ze lezen! Twijfel je over de leesbaarheid van jouw lettertype? Dan is het slim om je folders te laten drukken bij een professioneel bedrijf. Zij kunnen je adviseren.

Author