Mijn neef is klaar met zijn huidige baan en wil iets anders! Er is alleen één probleem, hij heeft geen diploma geschikt voor banen! Hoe hij over dit probleem heen is gestapt beschrijf ik deze week in deze blog. Veel leesplezier!

Kan dat, een leuke baan zonder diploma?

Mijn neef heeft dus geen diploma voor een specifiek beroep. Hij heeft alleen een middelbare school diploma, en daarna een tijdje in café’s gewerkt. Toch is hij daar nu een beetje klaar mee, omdat je geen doorgroeimogelijkheden hebt. Daarnaast wil hij ook niet voor altijd in café’s blijven werken. Hij wilde dus op zoek naar een andere baan. Maar kun je wel werken zonder diploma? Dit kan dus! Via uitzendbureau Binck kun je werk vinden zonder diploma. Je wordt dan na je sollicitatie opgeleid voor de juiste functie! Hoe dat precies werkt leg ik uit in de volgende alinea.

Na de Binck Academy kan jij werken zonder diploma

Bij Binck kun je een diploma halen voor een specifiek beroep via de Binck Academy. Deze Academy biedt een (gratis) opleiding aan. Als je deze opleiding haalt, dan krijg je een speciaal diploma waarmee je vervolgens aan de slag kan bij een van de opdrachtgevers die aangesloten zitten bij Binck. De diploma’s die je haalt zijn te gebruiken voor banen waar je bepaalde certificaten moet halen om het werk te mogen uitvoeren. Deze certificaten blijven altijd geldig, dus je hebt er je hele leven wat aan.

De stappen die je erna kan nemen

Nadat je dan zo’n diploma gehaald hebt kun je dus aan de slag bij een werkgever via Binck. Het is ook mogelijk om ergens anders aan de slag te gaan. In dat geval moet je de opleiding vaak wel betalen, omdat het Binck anders alleen geld kost. Dit is natuurlijk logisch, zij zijn ook gewoon een bedrijf. Ze bieden diploma’s aan in werkgebieden waar veel vraag is naar werknemers. Je zal dus zeker een goede baan vinden! Daarnaast bieden vervolgopleidingen altijd de optie om nog door te groeien in de sector waar je aan de slag gaat. Zo heb je een levenslange carrière voor de rug nadat je het diploma hebt behaald.

De kans om te werken zonder diploma, en vervolgens met zo’n diploma nog jaren te kunnen groeien is natuurlijk een waanzinnige kans. Deze factoren maken het voor mijn neef ontzettend aantrekkelijk om met Binck aan het werk te gaan. Hij is dan ook ontzettend enthousiast om aan de slag te gaan! Hij heeft gekozen voor een diploma voor in de bouw, de VCA Basis. Ik hoop dat hij er veel plezier in gaat beleven en een mooie carrière tegemoet gaat!

Author

Write A Comment