Niemand kan voorspellen wanneer en waar je truck het gaat begeven. Het is meestal een zeer plotselinge storing. Dat gezegd hebbende, zijn er een heleboel dingen die je altijd in je truck zou moeten hebben, die je helpen om veilig op je bestemming aan te komen. In dit artikel komen een paar dingen aan bod.

Truck verlichting

Het hebben van een extra truck verlichting is altijd handig om op zak te hebben. Mocht een lamp kapot gaan van je truck dan kan je die snel vervangen en weer veilig doorrijden.  

Eerst hulp kit en zaklamp

Voor kleine wonden en voor het minimaliseren van schade is het verstandig om een HBO-doos mee te nemen. Ook is een zaklamp onmisbaar. Houd er rekening mee dat je soms ook nachts rijdt en als er dan iets is kan je je zaklamp erbij pakken om het beter te zien.

Gevarendriehoek en gevaren vest

Een van de dingen die veel mensen niet begrijpen, is de ernst van een noodstop. Er kunnen op reis onverwachte dingen gebeuren, zelfs als je net je truck hebt laten controleren. Je moet weten hoe je je stilstaande truck aan de kant van de weg kan beschermen en vooral jezelf natuurlijk. Tijdens de nacht helpen gevarenvesten en gevarendriehoeken erg. Die zijn absoluut onmisbaar op opgemerkt te worden door de aankomende sleepdienst. Dat voorkomt de mogelijkheid dat je wordt geraakt door een andere auto of niet gezien wordt.

Veiligheidsgordelsnijder en raambreker

Een veiligheidsgordelsnijder en raambreker kan ook handig zijn om mee te hebben. Natuurlijk hoop je dat je er nooit een hoeft te gebruiken, maar het kan wel je leven redden op het moment dat je het echt nodig hebt. Deze tool kan door elkaar worden gebruikt om de veiligheidsgordels door te snijden en de ruiten te breken wanneer een overhaaste uitstap uit de truck nodig is. Dat is meestal niet erg duur en voor een paar euro kan je gerust de weg op, wetende dat je in je truck hebt wat je nodig hebt om aan een noodsituatie te ontsnappen.

Map

Kaarten zijn ook handig om te hebben. Vooral als je naar een bestemming gaat die je niet goed kent. Natuurlijk hebben we tegenwoordig ook het internet en heb je een telefoon voor Google Maps. Maar het zou maar eens zo zijn dat je geen internettoegang hebt of dat je telefoon leeg is en je niet meer verder kan rijden daardoor. Daarom is het handig om toch nog ouderwets een kaart in je truck te bewaren.  

Author