Vrijdagmiddag, net als alle andere moeders stond ik ook op het schoolplein mijn dochter op te wachten. Om kwart over drie ging de bel en kwamen de kinderen aangehold. Mijn dochter rende naar me toe met een briefje in haar hand. Ze drukte het briefje tegen me aan en riep heel enthousiast: ‘We moeten een surprise maken mama!’.

Stoomboot

Twee weken later moesten de kinderen, op 5 december, de surprise mee naar school nemen. Mijn dochter had de naam Tom op haar lootje staan en hij wilde graag een voetbal hebben. Ze vindt knutselen, knippen, plakken en lijmen geweldig en zo gingen we samen vol goede moed aan de slag. Ze had bedacht om een stoomboot te maken als surprise.  Als eerste moesten en een grote doos hebben en wc rolletjes als schoorsteen. Gelukkig wonen we om de hoek van de supermarkt en liepen we snel even naar binnen om de mooiste grootste doos te pakken. Gelukt! Eerder had ik al alle wc rolletjes bewaard want ik wist dat dit moment ging komen. Een slimme moeder is goed voorbereid. Met een schaar bewerkten we de doos tot een heuse stoomboot. Wc rolletjes werden bovenop gezet en het plakken kon beginnen. Met plakstift gingen we dit klusje niet klaren, dus moesten we een sterkere lijm hebben. Ook de knutsellijm van het bekendste merk voldeed niet aan onze wensen. Na een korte zoektocht op internet kwam ik uit op epoxylijm. Snel rende ik naar de bouwmarkt en kocht daar drie stuks. De stoomboot nam al snel vorm en het inkleuren kon beginnen.

Leuk weetje

Wist je dat epoxylijm een transparante, snelle 2-componenten lijm is die praktisch elk materiaal lijmt. Denk hierbij aan porselein, aardewerk, glas, edelstenen, leer, hout, steen, metaal en kunststoffen. De lijm is bestand tegen hoge temperaturen, water, olie en benzine. Het tast andere materialen niet aan, heeft een goede slagvastigheid en is in uitgeharde toestand bijna kleurloos. De lijm is zeer sterk, overschilderbaar en wordt snel hard.

Wat hadden wij een mooie stoomboot gemaakt! Op 5 december nam mijn dochter vol trots haar surprise mee naar school en gaf deze aan Tom. Hij moest eerst de stoomboot open maken voordat hij zijn cadeau, de voetbal, kon krijgen. Wat wij niet wisten was dat de epoxylijm inmiddels zo was uitgehard dat hij de hele surprise niet meer kon openen. Zijn voetbal zat dus muurvast in de mooie stoomboot.

Author

Write A Comment