Het einde van het jaar is weer in zicht en dat sluiten we natuurlijk in stijl af. Ook je outfit wil je natuurlijk helemaal in stijl hebben en daarom ontkom je als man bijna niet aan een overhemd. Zowel voor een nette look als een semi-matte look is het overhemd precies het kledingstuk wat je zoek. Draag heb op een jeans of pantalon en met of zonder colbert. Je kan het overhemd eigenlijk met ieder kledingstuk wel matchen maar hoe koop je een goed passend overhemd eigenlijk? Hier wat tips!

Voor welke pasvorm ga je?

Als je al een keer op pad bent geweest om een overhemd te kopen is het je past wel opgevallen dat er een aantal modellen te vinden zijn. Deze verschillende modellen zijn ook wel de pasvormen van de overhemden. De meest bekendste pasvormen zijn toch wel de slim fit, de tailored fit en de regular fit. In sommige gevallen heb je ook nog de extra slim fit in de winkel liggen. Deze namen geven aan hoe het overhemd getailleerd is en hoe het overhemd dus valt. Zo is een slim fit model bijvoorbeeld zeer aansluitend terwijl een regular fit model is meer recht naar beneden loopt. Het ligt aan je bouw welk pasvorm voor jou het meest geschikt is. Ben je behoorlijk slank? Dan kan je het beste kiezen voor een slim fit of tailored fit. Ben je iets meer gezet of houdt je simpelweg niet van te strakke kleding? Dan is het regular fit model meer iets voor jou. Ook mannen die ontzettend gespierd zijn zullen het slim fit model in de meeste gevallen niet gaan passen. Ook voor hen is een tailored fit of een regular fit de juiste keuze. Een van de betere overhemden in de markt op dit moment zijn de Eterna overhemden en andere te verkrijgen bij Hemdvoorhem.nl.

Voor welke lengte ga je?

Een goed zitten overhemd heeft de juiste lengte. Zowel aan de voorzijde als bij de armen. Er bestaan verschillende soorten armlengtes maar de meest gebruikte zijn toch wel mouwlengte 5, 6 of 7. Hierbij staat mouwlengte 5 voor een lengte tussen de 50 en 59,9 centimeter. Zit jouw armlengte ergens tussen de 60 en 69,9 centimeter? Dan ben je op zoek naar armlengte 6 en ga zo maar door. Een mooie manier om te kijken of je echt de juiste lengte hebt is om je armen naar voren en omhoog te steken. Op deze manier kan je precies zijn of je overhemd goed blijft zitten.

Voor welk materiaal ga je?

Als je in de winkel staat zul je ook al snel merken dat je kan kiezen tussen verschillende soorten materialen. Onthoudt ten alle tijden dat een natuurlijk materiaal meer ademend is dan een synthetisch materiaal. Het is echter wel zo dat een synthetisch materiaal minder snel kreukt en vooral voor alle heren die strijken maar niks vinden kan dit een behoorlijk pluspunt zijn. Let er echter wel op dat dit materiaal niet erg ademend is en dat je bijvoorbeeld wel veel sneller last hebt van zweetplekken.

Author