Het is erg vervelend om zonder werk te zitten zonder dat dit de bedoeling was. Tijd die je had kunnen gebruiken om geld te verdienen gaat verloren, en het heeft natuurlijk vervelende gevolgen voor de financiële situatie. Het is daarom voor werkzoekenden belangrijk dat zij snel tenminste weer iets kunnen doen. Het kan erg lastig zijn om een baan te vinden, zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Om een baan te vinden moet er sowieso actie worden ondernomen, want de kans dat een baantje zich op een presenteerblaadje aanbiedt is niet zo groot. Daarom hier een aantal tips om snel weer aan het werk te gaan.

Vertel mensen dat je op zoek bent

Het persoonlijke netwerk is een krachtige tool om een geschikt baantje te vinden. Met een goed woordje van iemand op de goede plek maak je vaak meer kans om een baantje te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen is het wel belangrijk dat jouw vrienden, familie en kennissen weten dat je zoekend bent. Het is niet altijd even leuk om te melden dat je werkzoekend bent, maar het heeft absoluut z'n voordelen. Meerdere keren heb ik via een kennis of een familielid een tip gekregen over een openstaande vacature, en dit is ook succesvol geweest. Onderschat jouw sociale netwerk niet!

Stuur open sollicitaties uit

Misschien heb je van een vriend of een collega gehoord dat een bepaald bedrijf erg prettig is om voor te werken. Of het lijkt je om een andere reden leuk om voor dat bepaalde bedrijf te werken. Helaas staan er bijvoorbeeld geen vacatures open. Dit betekent echter niet dat jij niet alsnog kan solliciteren. Uiteraard is de kans groot dat er niet direct iets mee gedaan wordt, maar het toont wel aan dat er motivatie achter de sollicitatie zit. Mocht er in de toekomst toch een functie beschikbaar worden dan ligt jouw sollicitatie misschien bovenaan de stapel. Door meerdere lopende open sollicitaties te hebben is de kans groter dat je een geschikte baan vindt.

Overal op solliciteren via het internet

Een langere periode van werkloosheid kan schadelijk zijn voor de kwaliteit van jouw CV. Daarnaast is het ook om financiële redenen vaak belangrijk om snel weer werk te vinden. Het is helaas niet altijd mogelijk om een baantje te vinden dat aansluit bij de verwachtingen binnen korte tijd. In zulke gevallen is het een goede keuze om gewoon online te zoeken op vacatures van een vak, bijvoorbeeld vacatures operator, en overal op te reageren. Iedereen wil natuurlijk een perfecte werkplek, maar soms moet je tijdelijk iets anders accepteren.

Author

Write A Comment