Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor groene energie. Dat is niet voor niets het geval: duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de agenda voor zowel particuliere als zakelijke afnemers. De klimaatcrisis is dagelijks in het nieuws, waardoor men graag een steentje bij wil dragen aan een betere wereld. Dit kan onder andere door te kiezen voor groene energie voor particulieren en groene zakelijke energie voor ondernemers. Waar groene stroom ‘vroeger’ vaak redelijk duur was, is het anno 2020 veel toegankelijker voor afnemers. Toch is nog niet iedereen hiervan op de hoogte, evenals van de andere voordelen van groene zakelijke energie. In dit artikel geven we je meer kennis over de voordelen van duurzame energie.

Groene stroom is beter voor het milieu

De grootste reden dat je voor groene zakelijke energie zou moeten kiezen, is het feit dat het veel beter voor het milieu is dan grijze energie. Dit ligt zowel aan het productieproces als aan de bron waaruit energie wordt gehaald. Kijken we naar hoe grijze stroom wordt opgewekt dan zien we dat bij dit proces veel CO2 vrijkomt. De stroom wordt daarnaast uit fossiele brandstoffen gehaald; brandstoffen die op kunnen gaan. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij. Ook wordt deze duurzame vorm van energie gehaald uit natuurlijke bronnen, zoals de wind of de zon. Je raadt het misschien al: deze bronnen kunnen in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen nooit opgaan! Alleen daarom al zou je eens moeten kijken naar de mogelijkheden voor groene energie voor je bedrijf.

Duurzame energie is betaalbaar

Wat ook prettig is, is het feit dat groene zakelijke energie toegankelijk(er) is voor een grotere groep. Waar duurzame stroom eerder vooral duurder leek te zijn, is het tegenwoordig door de grote vraag goedkoper geworden. Steeds meer mensen willen profiteren van groene energie, waardoor er meer energiebedrijven komen waar men terecht kan. Dit gebeurt natuurlijk in combinatie met het feit dat de Nederlandse overheid überhaupt energiebesparende stappen moet nemen in het kader van de internationale klimaattop. Net als bij grijze energie kun je bij groene stroom altijd een interessante en scherpe deal vinden. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen als ondernemer is energiedeals met elkaar te blijven vergelijken. Dit doe je door een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je binnen enkele minuten weet welke aanbieding het beste bij je bedrijf past.

Groene energie trekt meer klanten

Stap je over op groene zakelijke energie binnen je bedrijf dan is er nog een voordeel waar je van kunt profiteren. Wist je bijvoorbeeld dat (potentiële) klanten eerder kiezen voor een onderneming waar iets aan duurzaamheid wordt gedaan dan voor een bedrijf dat dit niet doet? Uit diverse onderzoeken blijkt dat de consument duurzaamheid alsmaar belangrijker vindt. Wanneer jij kunt aantonen dat je binnen je bedrijf iets doet aan het vergroenen van de bedrijfsvoering dan scoor je zeker punten. Het overstappen naar duurzame stroom kan jou dus uiteindelijk aan meer klanten helpen. Hierbij is het goed om te weten dat de stroom waar je gebruik van maakt op kantoor ‘gewoon dezelfde stroom’ is als wanneer je grijze energie afneemt. Het verschil zit hem in de manier hóe de energie geproduceerd is, die is een stuk beter voor de wereld en voor je portemonnee. Er zijn dus eigenlijk weinig redenen om als ondernemer niet over te stappen over duurzame zakelijke stroom.

Author

Write A Comment