Jij vindt toch ook, wat grond verzetten moet toch snel gaan? Met bouw shovels en een goede machinist is honderd kuub grond toch zo verplaatst? Vaak is eventueel egaliseren met gele bouw shovels ook een fluitje van een cent. Lees in deze tekst over de rode agri shovels en de gele bouw shovels. De Maasvlakte is aangelegd met zware diesels, deze bestaan nog steeds, maar zowel met de rode alsmede met de gele lijn zijn er elektrische modellen.

De ene is de andere niet

Wat wel groot is, is het verschil met de specificaties. Een lichte shovel van 1400 kilo zwaar, een motorvermogen van 15 kilowatt, en een hefvermogen van 1200 kilo bestaat. Vooral laatste, het hefvermogen van 1200 kilo, is verrassend veel, en toch zijn er nog veel boeren die een voorziening voorop de tractor hebben om veevoeder en grond te verplaatsen. Terwijl juist van zulke werkzaamheden met agri shovels zo makkelijk gaan omdat je beter zicht op het werk hebt. Als het om shovels gaat, denken de meesten aan die grote machines, apparaten van 13 ton, een motorvermogen van 115 kilowatt, en een hefvermogen van meer dan 5 ton. Maar dat is een verkeerd beeld.

Geen erf kan zonder een goede machine

Of het nu gaat om het terrein van een aannemer, of om het erf van een boerderij, goede machines moeten er zijn. Omdat deze machines niet vol continue in bedrijf zijn, is elektrisch ideaal. De hele nacht kan het immers bijladen. Een groot verschil met het aanleggen van de Maasvlakte, want dat ging in ploegen, ieder etmaal drie machinisten op één shovel. In zo'n geval kan het alleen met diesel, en ook agri en bouw shovels zijn nog steeds leverbaar met een dieselmotor. Bouw en agri shovels zijn erg duurzaam, eer dat die zo aan hun draaiuren zitten dat het versleten is, is er veel werk mee verzet.

Het heeft zich bewezen in meerdere branches

Als je in ogenschouw neemt hoe eenvoudig een stratenmakersbedrijf met bouw shovels de straatklinkers uit de straat kan halen, is commentaar overbodig. De bak aan de voorzijde is makkelijk te vervangen voor lepels, met dezelfde shovel is een vrachtwagen met andere straatklinkers op pallets lossen, een klusje van niks. De machinist zit in een goede stoel zodat de rug minimaal schokken te verdragen krijgt, en zoals het bij het stratenmakersbedrijf gaat, zo kan het ook op jouw boerderij of bouwbedrijf gaan. Bekijk dus de mogelijkheden om agri shovels toe te voegen aan het boerenbedrijf, of bouw shovels bij jouw aannemersbedrijf.

Author