Wanneer je een groot bedrag nodig hebt voor een investering, is een persoonlijke lening afsluiten een uitkomst. Hierdoor hoef je niet jaren te sparen om jouw droomplannen te verwezenlijken, maar kan je gelijk van start. Dit kan bijvoorbeeld een verbouwing aan je woning zijn, of de aanschaf van een nieuwe auto. Wanneer je een persoonlijke lening gaat afsluiten, wil je natuurlijk niet teveel geld kwijt zijn. We weten allemaal dat geld lenen, geld kost. Er zijn verschillende factoren van invloed hoe veel je betaald voor een lening. Naast dat je het totale bedrag dient terug te betalen, wordt er ook een rentepercentage gevraagd. Met een lage rente goedkoop geld lenen kan door online verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Hoe vergelijk je verschillende kredietverstrekkers?

De ene lening is de andere niet. Je kent wellicht verhalen van kredietverstrekkers die leningen tegen woekerrentes afsluiten. Dit gaat vaak om particuliere kredietverstrekkers die zich niet hoeven te houden aan wettelijke regels. Volgens de Nederlandse wet mag het rentepercentage van een persoonlijke lening niet boven de 10% uitkomen. Wanneer je een lening af gaat sluiten, wil je graag met lage rente goedkoop geld lenen. Via een kredietvergelijker kan je online gemakkelijk verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Zo kies je voor de juiste lening die bij jouw wensen en mogelijkheden past.

Waar let je op bij het afsluiten van een persoonlijke lening?

Wanneer je een persoonlijke lening afsluiten gaat, zijn er een aantal dingen waar je op dient te letten. Naast tegen een lage rente goedkoop lenen, is de looptijd ook van belang. Binnen hoe lange tijd verwacht je het bedrag plus rente terug te kunnen betalen? Zo kan de looptijd uiteen lopen van een paar maanden, tot bijvoorbeeld 10 jaar. Dit is ook afhankelijk van jouw inkomsten. Er wordt vooraf een maandelijks af te betalen bedrag afgesproken. Zo heeft de kredietverstrekker helder wanneer je het bedrag af hebt betaald, en kom je niet in de knoop met de vaste lasten.

Aan welke voorwaarden dien je te voldoen met een lening afsluiten?

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dien je in loondienst te zijn, waardoor je ieder maand een vast bedrag uitbetaald krijgt. Op deze manier is er zekerheid dat iedere maand een vast bedrag afgelost kan worden. Ook dien je geen bkr registratie te hebben. Dit houdt in dat je in het verleden geen achterstand hebt opgebouwd bij andere schuldeisers. Indien je aan deze voorwaarden voldoet, is het mogelijk om tegen lage rente goedkoop geld te lenen.

Author