Tegenwoordig kunnen we alles laten thuis laten bezorgen: van avondeten of zelfs de complete boodschappen tot aan diverse producten. Wanneer we iets besteld hebben, dan willen we dat altijd graag volgen. Via diverse apps en websites kunnen we in real time de bestuurder zien. Hierdoor weten we precies hoe lang het nog duurt voordat er wordt aangebeld. Bovendien zien we het direct als er iets mis gaat. Al met al lijkt die software van tegenwoordig vooral in het voordeel van de consument te werken. Stiekem levert zulke software ook de nodige voordelen op voor de bedrijven die dit gebruiken. Hoe? Dat behandelen we in deze blog. We bespreken vandaag fleet management software en wat het kan betekenen voor uw bedrijf.

Fleet management software

Het effectief managen en stroomlijnen van een groot bedrijf is altijd een ingewikkelde taak. Het is al lastig genoeg wanneer u al uw werknemers op een vloer of in een kantoor hebt, maar het wordt nog complexer als deze werknemers in verschillende voertuigen op de weg zijn. Voor veel bedrijven is het managen van hun logistieke operaties een tijdrovende en dure zaak. Gelukkig zijn er nu dankzij het internet en andere technologische vooruitgangen op het gebied van computersystemen steeds betere oplossingen beschikbaar. De beste oplossing is fleet management software. 

Fleet management software dankt zijn naam aan het idee dat de voertuigen die uw bedrijf tot zijn beschikking heeft als het ware een ‘vloot’ zijn. De software bestaat uit twee aspecten. Ten eerste wordt er hardware geïnstalleerd in de voertuigen en deze hardware speelt informatie door naar de software op de computers op kantoor. Daar, op kantoor, kunnen uw werknemers overzicht houden op de verschillende voertuigen en live support bieden. Wat voor informatie geeft de hardware precies door en hoe kun je deze gebruiken?

Locatie, brandstofverbruik, pushberichten

Wat voor informatie geeft de hardware precies door en hoe kun je deze gebruiken? Eén van de belangrijkste aspecten van fleet management software is de gps-locatie integratie. Doordat de exacte locatie van alle voertuigen op een kaart weergeven zijn weet u precies waar alle voertuigen zich in real time bevinden. Bovendien is de software zo in te stellen dat u voor de klant een eigen view kan maken Zo ziet de klant altijd zijn of haar bestuurder is, net als met de gewone pakketjes. Heel handig dus wanneer u of een belangrijke klant van u zit te wachten op een bezorger of een monteur. Deze cruciale informatie geeft namelijk ook wat extra zekerheid aan de klant. 

Naast de locatie geeft de software ook bruikbare informatie door over bijvoorbeeld het brandstofverbruik. Wanneer uw bedrijf een grote logistieke operatie heeft, dan is brandstofverbruik een significante kostenpost. Hier grip op krijgen, kan lastig zijn. Dankzij fleet management software kunt u echter moeiteloos inzicht krijgen in het brandstofverbruik van verschillende bestuurders en voertuigen. Op deze manier kunnen er maatregelen genomen worden om het brandstofverbruik te verminderen en dus een kostenpost te verlagen. 

Uiteraard is en blijft de situatie op de weg onvoorspelbaar. Er kunnen plots dingen misgaan of bestuurders kunnen vast komen te zitten in de file. Ook in deze situaties kan deze uitstekende software uw bedrijf helpen. Met fleet management software kunt u namelijk live reageren op mogelijke complicaties. Zo kunt u klanten direct informeren en eventueel andere monteurs sturen.

Author

Write A Comment