Ben je toe aan een herinrichting van je huiskamer, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan even verder. Je huiskamer is vaak de plek waar je de meeste tijd doorbrengt in huis. Je kunt er ontbijten, lezen, werken, televisie kijken, etc. Daarom is het belangrijk dat de huiskamer er mooi en opgeruimd uitziet! In dit blog geef ik een aantal tips om je huiskamer opnieuw te stylen op een authentieke manier.

Nieuwe meubels

Wanneer je je huiskamer een nieuwe look wilt geven is het een goed idee om nieuwe meubels te kopen. Meubels bepalen namelijk heel erg de sfeer binnenshuis. Probeer eens iets moois te vinden in een kringloopwinkel. Daar heb je talloze leuke bijzettafeltjes, kasten en lampen. Op die manier heb je wat authentieke meubels in je huis die niet iedereen heeft. Dit kun je ook doen door te zoeken naar handgemaakte producten, zoals een handgemaakte marokkaanse poef. Deze poefen hebben vaak veel kleur en zijn daarom echt een statement voor je huiskamer. Je kunt ze gebruiken om op te zitten of bijvoorbeeld als bijzettafel. Andere, handgemaakte producten, zijn bijvoorbeeld mooie Vintage tapijten. Ook deze tapijten zijn erg kleurrijk en vallen daarom op tussen de andere meubels.

Statement

Iets wat een kamer ook heel authentiek kan maken, is een statement piece. Dat is iets dat heel erg opvalt in een rustige kamer. Dat kan een meubel zijn, maar ook bijvoorbeeld een grote kleurrijke poster of een mooie en opvallende spiegel. Een statement piece is het leukste als het te maken heeft met jouzelf. Ben je kunstenaar of teken je veel in je vrije tijd? Hang dan een van je meesterwerken aan de muur! Fotografeer je veel? Hang de muur dan vol met foto’s. Hou je heel erg veel van het verzorgen van planten? Koop dan een aantal opvallende en kleurrijke vazen en maak er een statement van. Ben je niet zo creatief, maar lees je veel? Plaats dan een hele grote, mooie boekenkast in de woonkamer met al je favoriete boeken. Zo zien de mensen die op bezoek komen meteen wat voor persoon jij bent.

Maak gebruik van de ruimte

Een andere tip is: maak gebruik van de ruimte waarin je woont! Heb je een woonkamer met veel ronde muren? Probeer daar dan iets moois van te maken. Heb je een brede vensterbank? Maak daar dan bijvoorbeeld een lekker plekje van waar je ’s ochtends in de zon de krant kan lezen met een kopje koffie. Plaats er wat kussentjes, leuke plantjes en een dekentje en je hebt een nieuwe loungeplek!

Author