Het is enorm gezellig om veel planten te hebben in huis. En ook in je tuin staat het heel mooi als je verschillende planten en boompjes in verschillende tinten groen hebt staan. Maar deze zijn natuurlijk het mooist als ze niet bruin en uitgedroogd worden. Om dat te bereiken moet je je planten, zowel binnen als buiten, natuurlijk wel goed verzorgen. Hier heb je misschien enige kennis voor nodig! Die kan ik je gelukkig geven want ik ben na jaren plantenliefhebber te zijn eindelijk goed in mijn groen mooi houden. Lees hieronder verder voor mijn geweldige tips! 

Binnen planten 

Mijn eerste tip om je binnen planten mooi te houden is om ze genoeg water te geven. Dit kan bijvoorbeeld door zo’n soort pipetje in de aarde te zetten die continu water geeft. Op die manier drogen ze nooit uit! Je kunt ook de applicatie Plantsome downloaden. Deze app stuurt je pushmeldingen wanneer je je planten water moet geven. Handig voor als je het altijd vergeet. En mocht je niet weten welke plant je hebt, dan kan je even een fotootje sturen naar het Whatsapp nummer van de app. Zij bekijken dan welke plant soort je hebt en stellen daar de hoeveelheid meldingen op in. Tot slot is het belangrijk dat je plant op een goede plek staat, dus bijvoorbeeld in de zon of juist in de schaduw. 

Buiten planten 

Ook je buiten planten wil je natuurlijk mooi houden. Dit is iets makkelijker dan je binnen planten in Nederland, omdat het hier natuurlijk regelmatig regent. In de herfst en winter is het dus niet echt nodig om te onthouden dat je je planten water moet geven. In de zomer als er ineens een hittegolf is, zoals wel eens gebeurt, moet je dit natuurlijk wel onthouden. Daarnaast is het bij buiten planten belangrijk om in de gaten houden of er geen ongedierte op je planten zit. Gelukkig kan je, als dit wel gebeurt, hier vaak larven voor kopen of een soort gif waardoor dit ongedierte weg gaat. Zo kan je je luis of naaktslakken bestrijden op een vrij makkelijke manier. 

Geniet ervan! 

Tot slot is het belangrijkste om natuurlijk te genieten van je planten! Als je regelmatig naar ze kijkt of buiten zit dan zie je vanzelf als je planten niet zo lekker gaan. Dat is dus een veel beter idee dan je er druk om maken. Want waarom heb je die planten eigenlijk als je er niet eens van kan genieten? En mocht je je planten écht niet mooi kunnen houden, dan kan je altijd nog een prachtige boswandeling gaan maken ha ha!

Author