Als je bedrijf goed loopt, dan wil je wellicht uitbreiden naar het buitenland. Het spreekt vanzelf dat, wanneer je dit stap besluit te zetten, ook personeel nodig hebt op die buitenlandse locaties. Maar  het werven van goed personeel met de juiste kwaliteiten kost natuurlijk een hoop tijd en is tevens lastig als je misschien de taal niet goed spreekt en niet precies weet hoe je nieuw talent moet benaderen. Daarom kun je gebruik maken van international recruitment. Met international recruitment schakel je iemand, of een bureau, in om het werven van personeel voor je te doen. Je kan bijvoorbeeld als eis opgeven dat het belangrijk is dat nieuwe werknemers op de juiste locatie wonen en werken, de juiste talen spreken en over een aantal belangrijke kwaliteiten beschikken. Dit kan je allemaal aangeven. 

Personeel werven in andere landen

Er zit een aantal uitdagingen in het werven van personeel in andere landen. Stel je voor je bent op zoek naar personeel in Azië. Je kunt je voorstellen dat dat praktische bezwaren met zich meebrengt, zoals de afstand en het tijdsverschil. Daarnaast ken je wellicht nog niet zoveel mensen. Genoeg om je bedrijf er te vestigen, maar waar vind je het juist personeel? Een bureau dat is gespecialiseerd in international recruitment weet dit wel. Zij kunnen tijd investeren om de juiste mensen te vinden. Tijd die jij kunt besteden aan andere belangrijke zaken. Je zal zien dat het inhuren van een recruiter met kennis van de markt op die locatie een goede zet zal zijn. Zo kan je snel je zaak opstarten aan de andere kant van de wereld. Tegelijkertijd kan je trouwens ook internationale werknemers voor je kantoor in Nederland vinden. Ook daarvoor heb schakel je international recruitment in.

International recruitment inschakelen

Als je overweegt personeel elders te werven, of dat nu voor je Nederlandse onderneming is of elders, kun je een bureau inschakelen dat gespecialiseerd is in international recruitment. Je kunt gewoon informeren naar de diensten die worden aangeboden en jouw specifieke uitdaging voorleggen. De kans is groot dat een dergelijk bureau of een professional op het vlak van international recruitment je veel uit handen kan nemen.

Voorselectie

Hét voordeel van het inschakelen van een recruiter is dat diegene al een selectie van kandidaten maakt. Je hoeft weinig zelf te doen, alleen kennismaken met de kandidaten en diegene uitkiezen waar jij vertrouwen in hebt. Het is dus niet nodig om zelf actief te werven. Een international recruitment professional neemt je alles uit handen.

Author