Een grote verbouwing kost vaak meer tijd en planning dan je vooraf had gedacht. Stel. Je had eerst bedacht dat die tussenmuur er helemaal uit moest, maar je komt er nu toch achter dat je het muurtje eigenlijk wel weer terug wilt, maar dan met een deur erin. Je hebt dan ineens een binnendeurkozijn nodig. Daar had je nog niet eerder over nagedacht. Maar welk binnendeurkozijn kies je? Laat je het binnendeurkozijn van een andere binnendeur namaken? Of vervang je direct de hele boel voor een mooi nieuw binnendeurkozijn? En voor welke houtsoort ga je dan? Je wilt dat het kozijn goed te stellen is en dat er niet direct de butsen afspringen als je er een keer met de stofzuiger tegenaan botst.

Kies Iroko voor je binnendeurkozijn

Iroko is een houtsoort met een verhaal. Deze houtsoort komt van de Ivoorkust, Kameroen en Congo. Deze houtsoort gaat jarenlang mee en is geschikt voor verschillende toepassingen. Maar het is wel een houtsoort waarbij je goed moet opletten. Het is gemakkelijker te bewerken dan bijvoorbeeld Teakhout, maar het kan "insluitsels" bevatten die kalkachtig zijn. En dat kan een probleem opleveren voor je apparatuur. Ook moet je deze houtsoort altijd alleen maar bewerken onder een goede afzuiging. Er kunnen dampen vrijkomen bij het bewerken die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Is dat bewerken gebeurd en is het binnendeurkozijn geplaatst? Dan is het gevaar geweken!

Deuren zijn bepalend voor de sfeer in je huis

Kies je voor deuren met glas waardoor je gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt kijken of kies je liever voor dichte deuren zodat je privacy hebt in je eigen huis? En als je dan kiest voor glas, kies je dan voor een enkele ruit of juist voor verschillende kleinere ruitjes? En wanneer je gaat voor een dichte deur. Moet die dan glad en strak zijn of wil je er graag een vlakverdeling in hebben? Dat is aan jou!

Schildertip voor deuren

Wanneer je een nieuw binnendeurkozijn hebt, dan zie je ineens hoe slecht je deur er eigenlijk aan toe is. Tijd dus om deze ook eens onder handen te nemen. Het schuren en schilderen van een deur, heb ik gemerkt, gaat het best als deze gewoon in het kozijn hangt. Schuur de deur zorgvuldig en neem 'm dan af met een vochtige doek met ontvetter. Zet de deur dan vast en pak een lakroller en verf. Door van boven naar beneden te lakken voorkom je "zakkers". Het eindresultaat is altijd weer schitterend.

Author