Ga je binnenkort trouwen? Ben je ten huwelijk gevraagd of staan de plannen al langere tijd vast maar is nu het moment aangebroken om plannen te gaan maken en alles te gaan organiseren? In deze blog geven we jou een aantal tips die je kan gebruiken om volledig of deels jouw eigen bruiloft te organiseren. Hoe gaat de dagindeling eruitzien, wie krijgt welke taak en waar ga je jouw bruiloft houden? Allemaal dingen waar je over na kan denken voor je bruiloft.

Waar ga je jouw bruiloft organiseren

Een belangrijk item is natuurlijk de plaats van je bruiloft. Wat wordt de locatie? JE kan verschillende plaatsen overwegen maar uiteindelijk wil je dat jouw locatie voldoet aan de eisen die je hebt. Je kan bijvoorbeeld denken aan een chique locatie of juist een authentieke locatie waarbij je bijvoorbeeld een mooie buitenlocatie hebt. Wil je trouwen midden in het bos of wil je juist op een open vlakte trouwens? Dit zijn allemaal overwegingen die je kan maken bij het uitzoeken van een locatie. Daarnaast bieden locaties ook verschillende faciliteiten aan. Je kan natuurlijk ook zelf bepaalde faciliteiten inhuren. Je kan bijvoorbeeld bediening inhuren op je bruiloft zodat je dit niet zelf hoeft te doen of hoeft te laten doen door mensen die aanwezig zijn op je bruiloft. Gallant and More is expert op het gebied van bediening en weet precies wat jullie willen tijdens je bruiloft.

Je bruiloft vastleggen

Je bruiloft vastleggen kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld door middel van een fotograaf en/of een videograaf. Vaak is een fotograaf voor de hand liggend maar tegenwoordig kan een trouwfilm ook niet meer ontbreken. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke opties er zijn. Iedere trouw-fotograaf en videograaf hebben een eigen stijl. Wij raden het aan om te kijken naar een foto- en videograaf die samenwerken. Hierdoor heb je maar één contactpersoon, dit scheelt een hoop tijd. Daarnaast zullen deze twee ook goed kunnen samenwerken vanwege ervaring. Hierdoor weet je zeker dat er op je foto’s geen videograaf staat en op je trouwfilm geen fotograaf. 

Indeling van de dag

De indeling van de dag is leuk om voor te bereiden. Wat wil je doen, wil je een traditionele indeling of pak je het even helemaal anders aan? Het is belangrijk dat je een duidelijk planning maakt met wanneer wie aanwezig is en waar bepaalde op welk moment moeten zijn. Er zijn talloze ideeën te vinden over verschillende trouwdag indelingen.

Author