Je hebt je droomauto zien staan, maar hij staat over de grens. Wat doe je dan? Als jouw ideale auto bijvoorbeeld in Duitsland te koop staat bij een dealer, kun je die niet zomaar naar Nederland rijden. Je zult de auto moeten importeren. Een auto importeren behelst een aantal stappen. Je kunt dit zelf doen, maar ook laten doen. Dat laatste heb ik gedaan, want ik had weinig tijd en wilde de auto zo snel mogelijk naar Nederland halen. Ik vond mijn droomauto in de buurt van Hamburg. Daar stond hij te koop bij een dealer. Ik wist dat ik dit type auto niet snel in Nederland zou vinden. Daarom had ik mijn zoektocht met opzet al uitgebreid naar Duitsland. Ons buurland is groot in de autohandel en de kans was groot dat ik hier wel iets zou vinden. Dat bleek inderdaad het geval te zijn! Toen ik de auto eenmaal had gekocht, werd het al snel tijd om de auto te importeren.

Hulp bij auto importeren

Ik zocht online op ‘auto importeren Duitsland’ en kwam toen al snel uit bij MrWheelson. Dit is een autodealer met ruime ervaring op het gebied van importeren. Ik kon dat dus volledig aan hen overlaten. Handig! Als je zelf aan de slag gaat moet je namelijk best veel regelen. MrWheelson nam mij die zorg uit handen. Ik hoefde er zelf geen energie of tijd aan te besteden. Bovendien kon ik met al mijn vragen terecht bij iemand die er echt verstand van had. Als je niet van plan bent om van auto’s importeren je hobby of werk te maken, is de service van MrWheelson echt een aanrader.

Obstakels bij importeren

Waar kun je nu zoal tegenaan lopen als je een auto importeren wilt? Dat kunnen heel verschillende zaken zijn. Hoe krijg je je nieuwe auto bijvoorbeeld naar Nederland? Een logistieke kwestie dus. En hoe gaat het onderhandelen in zijn werk? En wat als je je oude auto in wilt ruilen? Dat kan in veel gevallen niet als je in het buitenland een auto aanschaft. MrWheelson biedt een oplossing voor al deze zaken. Zij helpen je bij het transport, de keuring door de RDW en het afhandelen van de belastingtechnische zaken. Zij kennen de markt als geen ander en kunnen dus uitstekend voor je onderhandelen. Zo krijg je altijd een juiste prijs. Dat scheelde mij waarschijnlijk duizenden euro’s. Daarnaast kun je je oude auto gewoon inruilen bij MrWheelson, dus ook daar ben je voordelig uit!

De koopovereenkomst

Doorgaans teken je als koper een koopovereenkomst als je een auto importeert. Daarin staan allerlei voorwaarden waar je aan moet voldoen. Ook daarom schakelde ik een expert in. MrWheelson kon me precies uitleggen aan welke zaken ik moest voldoen en hoe het juridisch in elkaar zat. Zo kon ik met een gerust gevoel de auto naar Nederland laten komen en de betaling voldoen.

Author