Al vanaf jongs af aan wilde ik mijn eigen bedrijf oprichten. Iets opbouwen vanuit het niets. De middelbare school was voor mij geen feest. Geen van de vakken kon mij motiveren, behalve informatica, het vak dat ik in de derde kreeg. De computers fascineerde mij wel. Hoe werken ze precies en wat kan je er allemaal mee. We leerden eerst hoe de computer en bepaalde programma’s werkten die op de computer stonden. Pas een jaar later leerden we de basics van programmeren en coderen. Dit was allemaal zo nieuw en interessant dat ik thuis er meer onderzoek naar ging doen. Na school zat ik nog heel de dag filmpjes te kijken en het internet af te struinen naar extra informatie.

Informatica studeren

Omdat ik eindelijk iets had gevonden dat ik leuk vond. Besloot ik na mijn middelbare school informatica te gaan studeren aan de Technische Universiteit Delft. Op deze opleiding zaten allemaal mensen zoals ik, gek van computers. Op de middelbare school werd ik vaak nog raar aangekeken ook omdat niemand snapte wat ik deed. Maar hier was alles anders. Ik ging op kamers in Delft en mijn vrienden vonden het ook allemaal leuk om te programmeren en te coderen. Tijdens deze studie leerde ik heel veel bij op dit gebied. Ik kreeg colleges in het Engels van de beste professoren. Ik werd hier heel erg door geïnspireerd. Verder ging ik in mijn eerste jaar ook bij de studievereniging. Hier zaten allemaal studenten van mijn studie, die al veel verder waren met programmeren dan ik. Zij wilden mij graag de fijne kneepjes leren van het vak. Zo werd ik in een korte tijd een stuk beter. Met zijn allen hebben we ook een game gemaakt. Eerst hebben we deze getest onder onze studenten. Dit was een groot succes, een klein bedrijfje die zelf ook games maakt was geïnteresseerd in onze game. Uiteindelijk hebben we onze game aan ze verkocht. Van dit geld konden we met onze studievereniging een weekendje weg.

Eigen bedrijf

Samen met deze jongens hebben we nog meer games bijgemaakt. Als bijbaantje hielpen we ook studenten van de universiteit met hun ICT-problemen. Ook als de faculteiten van de universiteit problemen hadden konden wij uitkomst bieden. Hieruit volgden het oprichten van ons eigen bedrijfje. Waarbij we ingehuurd konden worden om de ICT te regelen of het maken van een game. Mijn droom werd werkelijkheid, ik had een eigen bedrijf opgericht. Weleens waar met anderen maar dat maakte niet uit. Doordat informatica heel erg belangrijk is tegenwoordig en echt opkomend was toen we het oprichtte, werk ik nog steeds bij dit bedrijf. Net zoals de meeste andere jongens waar ik ooit mee begon. Alleen wonen er veel van ons op een aardige afstand van het bedrijf. Daarom wilde we gaan kijken of we auto’s konden gaan leasen op naam van het bedrijf. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij mkb lease. Iedereen komt nu gemakkelijk op zijn werk en we zijn op de dag van vandaag blij met onze keuze.  

Author

Write A Comment