Onze familie houdt van gezelschap en gezelligheid. We proberen elkaar in ieder geval één keer per jaar te zien. Dan zitten we met z’n allen in een groot huis of staan we op de camping. Dit is een leuke traditie van onze familie. Iedereen doet dan zijn uiterste best om erbij te zijn. Want tijdens dit weekend wordt het hele jaar met elkaar besproken. En wordt iedereen weer op de hoogte gesteld van de bezigheden van de anderen dat jaar. Dit jaar was dat mijn nicht die een rondreis ging maken in Amerika en mijn neef die was aangenomen voor een nieuwe baan.

 

Bezigheden

Op het weekend zelf wordt er veel gewandeld om zoveel mogelijk buiten te zijn. Onze familie houdt immers van buiten zijn. Naast wandelen wordt er ook vaak gefietst als hier de gelegenheid voor is. Er wordt vaak zelf gekookt voor de grote groep. Eén gezin heeft dan de leiding over het avondeten. Zij zorgen dat er genoeg boodschappen zijn en bedenken een recept. Meestal zijn er genoeg vrijwilligers van de andere gezinnen die mee willen helpen met het snijden en koken. Iedereen houdt ervan om zijn handen uit zijn mouwen te steken. De afwas wordt dan gedaan door degene die niet hebben gekookt. Dit gebeurt meestal ook zonder slag of stoot. Omdat het heel erg gezellig is tijdens de afwas. Zingen, muziek maken, grappen vertellen niks is te gek. Verder worden er tijdens dit weekend heel veel spelletjes gespeeld. Onze favoriete is daarbij kolonisten van katan. Dit wordt daarom ook meerdere keren gespeeld. Iedereen is erg fanatiek en probeert elkaar daarom zo veel mogelijk te dwarsbomen. Omdat de familie zo van de spelletjes is, wordt er bijna elk jaar een nieuw spel geïntroduceerd. Grote spellen, kleine spellen, kaartspellen en spellen die je ook buiten kan dan. Als we op de camping staan wordt er vaak Kubb gespeeld. Hierbij moet je met een houten staaf de blokken van de andere partij omgooien. Hierbij komt dus ook fysieke arbeid kijken, wat heel erg leuk is. Vaak zorgt dit ook voor veel bekijk op de camping. Wij hebben dit spel al een aantal jaar en eerst kende niemand het. Nu zien we het steeds vaker terug op de camping en kennen mensen het.

Gesprekken

Naast al deze leuke bezigheden hebben we het vooral gezellig met elkaar. Veel grappen worden er gemaakt en grote gesprekken rond een tafel. Jammer genoeg kan oma of opa ons niet altijd volgen. Omdat hun gehoor sterk achteruitgaat. Ze horen dan niet wat we zeggen en kunnen dan ook niet meelachen. Toen zijn we opzoek gegaan voor gehoortoestellen voor ze en kwamen we uit bij oticon hoortoestellen. De volgende familieweekenden konden zij ook weer met alle gesprekken meelachen dankzij deze goede hoortoestellen.

Author

Write A Comment