Laatst kwam ik nieuws tegen waar ik best een beetje van schrok. Of eigenlijk, het zette me aan het denken. Het artikel beweerde dat 45% van de inwoners van Nederland last heeft van voedselintolerantie. Dat houdt in dat het lichaam intolerantie is voor bepaalde stoffen die in voeding zitten. Het lichaam kan er dan niet goed tegen en gaat er op reageren. Waar je een intolerantie voor hebt is voor iedereen verschillend. Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal niet intolerant bent voor stoffen uit voedsel

Voorbeeld

Een voedselintolerantie is niet levensgevaarlijk maar kan wel voor vervelende ongemakken zorgen. Nadat je iets hebt gegeten waar je lichaam niet zo goed tegen kan, gaat het daar op reageren. Hoe het lichaam daar op reageert is voor iedereen anders maar oncomfortabel is het wel. Je kan bijvoorbeeld last krijgen van je buik (verteringsstelsel), van jeuk of kriebel en zelfs uitslag. Een ander voorbeeld is dat e er vermoeid van kan raken. Omdat het allemaal een beetje vage klachten zijn, lijkt het erop dat het niet altijd even snel wordt opgemerkt. Het lijkt mij dat dat vooral bij vermoeidheid zal spelen. Iedereen heeft tegenwoordig wel een reden om moe te zijn en verder kijken waar die vermoeidheid nou daadwerkelijk vandaan komt is dan ook lastig.

Wat te doen?

Natuurlijk ben ik geen dokter en weet ik niet of bovenstaande tekst 100% waar is. Als ik je toch aan het denken heb gezet, zijn er verschillende mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Als je je echt druk maakt of jezelf denkt te herkennen in bovenstaande, kan je altijd een bezoek brengen aan de huisarts. Mocht je geïnteresseerd en nieuwsgierig zijn, zou ik je aanraden om eens een beetje op internet rond te kijken wat voedselintolerantie echt inhoudt. Voor de mensen die het een stap verder willen gaan, heb ik een interessant idee. Ik heb namelijk een site gevonden waar je een simpele test kan laten uitvoeren om erachter te komen of je ergens een intolerantie voor hebt. 

De test

De test kan je naar je huis laten opsturen en is heel eenvoudig. Met een naald geef je een klein prikje in je vinger waardoor je in de testkit een paar druppels bloed kan opvangen. Deze informatie stuur je dan weer terug. Na verloop van afzienbare tijd ontvang je zelf de uitslag thuis zonder dat je ooit bij een labaratorium bent geweest. Het is simpel en snel geregeld. Ideaal toch?!

 

Author

Write A Comment