Laten we eerlijk zijn: we kunnen tegenwoordig niet meer zonder het internet. We gebruiken het vrijwel iedere dag, zowel persoonlijk als voor ons werk. Het versturen van emails, het opslaan van belangrijke gegevens en het streamen van de mooiste televisie series. Alles doen we tegenwoordig via het internet. Terwijl we allemaal weten dat het gebruik van internet ook zo zijn gevaren met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de privacy en de veiligheid van je persoonlijke gegevens. Gelukkig hoef je je niet langer zorgen te maken, want vanaf nu kun je veilig internetten! Met het gebruik van een VPN. Maar wat is een VPN, en waarom zou je er absoluut één moeten aanschaffen?

Wat is een VPN

Wij kunnen je wel vertellen dat je een VPN moet aanschaffen, maar wat is VPN zul je dan denken. Om je een beetje op de hoogte te stellen, zullen we het in hier in het kort uitleggen. De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network, oftewel een virtueel privé netwerk. Een VPN zorgt namelijk voor een beveiligde verbinding tussen jouw computer en het internet. Dit betekent dat jouw persoonlijke gegevens worden doorgestuurd naar een beveiligde en externe server. Hier worden de gegevens geanonimiseerd en beveiligd, waarna ze weer terug op het internet belanden. Dit gehele proces zorgt ervoor dat jouw dataverkeer én persoonlijke gegevens het internet niet bereiken. Ze zijn dus beter beveiligd tegen bijvoorbeeld hackers én websites die je gegevens willen doorverkopen.

Een veilige internetverbinding

We weten allemaal dat er bepaalde gevaren zijn verbonden aan internetgebruik, maar Satos wil net als iedereen veilig kunnen internetten. We kennen immers allemaal de horror verhalen van identiteitsfraude en gestolen wachtwoorden. Om dit te voorkomen, is een VPN de beste keuze. Zo versleutels een VPN bijvoorbeeld je creditcard gegevens bij een online aankoop, en je BSN nummer bij een inschrijving. Dit zorgt ervoor dat jouw privégegevens niet online kunnen worden opgeslagen, en dus ook niet kunnen worden openbaard. Wanneer je dus per ongeluk verbinding maakt met een hacker, kan deze geen gegevnes op jouw computer zien of veranderen. Je kunt een VPN overigens ook gebruiken op smartphones en tablets.

Het verbergen van je IP adres

Naast de veilige internetverbinding, verbergt een VPN ook je IP-adres. Oftewel, je locatie. Wanneer je gebruik maakt van een VPN neem je namelijk het IP-adres en de locatie van de server over. Dit betekent dat andere internetgebruikers nooit kunnen zien waar jij vandaan komt. Dit is niet alleen prettig voor je privacy, maar heeft ook leuke extra voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld films en series streamen via IP-adressen in andere landen.

Author