Voor mijn werk ontwerp ik regelmatig badkamers. Als interieurarchitect kom ik allerlei klanten tegen, met een kleine en grote portemonnee. Soms willen mijn klanten een douchecabine in hun badkamer. Een douchecabine is om meerdere redenen een praktisch element in je badkamer. Je hoeft met een dergelijke cabine niet bang te zijn dat water op ongewenste plekken komt. Bovendien is een douchecabine heel eenvoudig te installeren en weet je precies wat je krijgt. Het is wel prettig te weten hoe je de juiste douchecabine voor je badkamer uitzoekt. Daarbij zijn een aantal zaken van belang:

  • Prijs
  • Formaat
  • Uitvoering
  • Functies

De prijs is vaak bepalend voor het aantal opties dat mijn klanten heeft. Gelukkig zijn er ook voordelige cabines voor in de badkamer te koop. Daarnaast telt het formaat van de cabine. Past de douchecabine van jouw voorkeur in jouw badkamer? En de uitvoering en functionaliteiten van de douchecabine spelen mee. Sommige douchecabines zijn uitermate luxe, met massagestralen en infraroodfunctie. Het spreekt voor zich dat die wat duurder zijn dan andere uitvoeringen. Ik ga altijd na welke eisen en wensen mijn klanten hebben voor ik een selectie aan badkamermeubels en andere artikelen maak. Als je zelf een douchecabine uit wilt zoeken zul je zeker rekening moeten houden met bovenstaande aspecten.

Douchecabine plaatsen of laten plaatsen?

 

Het plaatsen van een douchecabine komt nauw. De cabine moet waterpas komen te staan en er mogen geen kieren voorkomen. Daarnaast komt het voor dat sommige cabines wat hoger komen te staan dan de tegelvloer in de badkamer. Dat vereist vakmanschap voor het betegelen. Over het algemeen raad ik mensen aan een vakman in te huren voor het plaatsen en aansluiten van de cabine. Alleen als ik denk dat iemand het echt zelf kan, laat ik het over aan mijn klant. De meeste mensen huren mij echter in voor dit soort hulp, dus dat komt eigenlijk weinig voor.

Voordelige opties

Als je zelf op zoek bent naar een voordelige douchecabine raad ik je aan naar een simpel model te kijken, zonder massagefuncties en andere zaken. Een eenvoudig vierkant model is vaak erg betaalbaar. Je beschikt dan over een cabine met een openslaande deur. Sommige cabines kun je bedienen met openschuivende deuren. Dat is het geval met ronde modellen. Ook deze kunnen prima geprijsd zijn. Een vriendelijke aanbieding kan natuurlijk nooit kwaad. Het is zeker de moeite waard te kijken bij een outlet, voor de perfect geprijsde douchecabine voor jouw badkamer.

Author

Write A Comment