Zakelijke leningen winnen de laatste jaren aan populariteit. Dit komt vooral doordat meer en meer ondernemers de voordelen van zo’n financiering inzien. Met een zakelijke lening kun je namelijk langlopende investeringen financieren. Hierbij kun je denken aan de aankoop van een nieuwe machine of uitbreiding van jouw bedrijf. Wil je zelf ook zo’n financiering voor jouw bedrijf aanvragen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk 5 tips voor het aanvragen van een zakelijke lening.

1. Bereken welk bedrag je nodig hebt
Heb je niet genoeg eigen vermogen om een investering te financieren? Vraag dan een zakelijke lening aan. Doe dit niet voordat je weet hoeveel geld je nodig hebt. Helaas doen veel ondernemers dit wel. Gevolg hiervan is dat zij mogelijk meer lenen dan noodzakelijk. Dit lijkt in eerste instantie misschien niet verkeerd, maar prettig is het allerminst. Bij een zakelijke lening betaal je namelijk rente over het hele bedrag dat je leent. Hierdoor betaal je ook rente over geld dat je niet gebruikt. Bereken daarom eerst hoeveel je nodig hebt en dien dan pas een aanvraag in.

2. Verdiep je in de rente
Als je weet hoeveel geld je nodig hebt, ben je er nog niet. Wij raden je namelijk ook aan naar het rentepercentage te kijken. Omdat je geld leent, betaal je rente. De rente is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kijkt een geldverstrekker bijvoorbeeld altijd naar het rentepercentage van dat moment. Daarnaast kijken veel geldverstrekkers naar de financiële situatie van jouw bedrijf. Op basis hiervan bepalen zij het risicoprofiel van jouw bedrijf. Heb je een gemiddeld risicoprofiel? Dan valt de rente hoger uit dan bij een (heel) goed risicoprofiel. Je krijgt namelijk te maken met hogere risicokosten. Op deze manier dekt een geldverstrekker het risico af dat je de lening niet af kunt lossen.

3. Denk goed na over de looptijd
Bij zakelijk lenen bepaal je zelf de looptijd van jouw lening. Je kunt kiezen uit 3, 6, 9, 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Heb je nog niet eerder een zakelijke lening afgesloten? Dan neig je mogelijk naar de langst mogelijke looptijd. Logisch, want je smeert de kosten dan uit over een langere periode. Dit resulteert in lagere maandlasten. Toch is een lange looptijd niet altijd interessant. Een lange looptijd houdt namelijk in dat je ook over een langere periode rente betaalt. Hierdoor kan de lening aanzienlijk duurder uitvallen.

4. Vraag online een zakelijke lening aan
Voor een zakelijke lening kun je vandaag de dag nog steeds bij een bank terecht. Toch kun jij je ook tot het internet richten. Er zijn namelijk steeds meer partijen die jou de mogelijkheid bieden om online een zakelijke lening aan te vragen. Online aanvragen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo ben je bijvoorbeeld niet afhankelijk van openingstijden. Doordat alles online gaat, kun je op ieder moment van de dag een aanvraag indienen. Je kunt de aanvraag zelfs online afronden, waardoor je de deur niet uit hoeft voor een zakelijke lening.

5. Vergelijk geldverstrekkers met elkaar
Ga je voor het eerst een zakelijke lening aanvragen? Dan ontdek je al snel dat je hiervoor bij talloze partijen aan kunt kloppen. Als je geen zin hebt om hier tijd in te steken, kies je mogelijk lukraak een geldverstrekker uit. Zonde, want de kans is groot dat je dan niet voor de beste zakelijke lening kiest. Om dit te voorkomen, raden wij jou aan om geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Let hierbij niet alleen op het financiële plaatje, maar kijk ook goed naar de voorwaarden van de lening.

Author