Ben je tijdens het opruimen van de zolder een aantal gouden munten tegengekomen? Of liggen er al jarenlang gouden sieraden stof te vangen in jouw sieradenkistje? Dan besluit je hier mogelijk afstand van te doen. Helaas weten veel mensen niet hoe de inkoop van goud precies in zijn werk gaat. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je hier waarschijnlijk eerst wat meer over weten alvorens je besluit jouw goud te verkopen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe goud inkoop in zijn werk gaat.

Achterhaal de waarde van jouw goud

Als je goud bezit, reken jij je mogelijk al rijk. Toch is dit niet verstandig. Niet alle goud is immers evenveel waard. De waarde van goud is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst speelt het aantal karaat mee. Hoe hoger het aantal karaat van het goud, des te meer dit je oplevert. Daarnaast speelt de goudprijs mee. Doordat deze prijs nogal fluctueert, kan jouw goud op het ene moment (veel) meer waard zijn dan op het andere moment.

Om te voorkomen dat jij jouw goud voor een spotprijsje van de hand doet, is het verstandig eerst de waarde te achterhalen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Dan richt jij je mogelijk tot het internet. Hier staan verschillende manieren omschreven om de waarde van goud te achterhalen. Toch is het beter om jouw goud te laten taxeren door een expert. Waarom? Omdat je zo zeker weet dat jouw goud op waarde geschat wordt. Als je dit zelf doet, is dit niet het geval. Een fout is immer snel gemaakt. Hierdoor valt de waarde van jouw goud mogelijk lager uit dan deze daadwerkelijk is en dat is zonde. Laat het daarom altijd taxeren door een goudexpert.

Ga op zoek naar een geïnteresseerde koper

Weet je inmiddels hoeveel jouw goud waard is en wil je het nog steeds verkopen? Dan wordt het de hoogste tijd om een geïnteresseerde koper te vinden. Lastig is dit niet, want er is veel vraag naar goud. Als je jouw goud te koop aanbiedt op het internet, ontvang je binnen de kortste keren talloze berichten van geïnteresseerden. Hierdoor is de kans groot dat je snel een koper gevonden hebt.

Toch geniet goud verkopen via internet niet onze voorkeur. Waarom niet? Omdat het maar de vraag is of je een reële prijs krijgt voor jouw goud. Veel inkopers proberen goud voor weinig geld in te kopen, zodat zij er zelf flink aan verdienen. Wil je een reële prijs voor jouw goud? Neem het dan eens meer naar een vestiging van Goudwisselkantoor. Zij taxeren jouw goud eerst en brengen daarna een bod uit. Je krijgt hier altijd een reële prijs voor jouw goud.

Hoe zit het met betalen?

Goud inwisselen kan tegenwoordig bij een groot aantal partijen. Kies er niet lukraak eentje uit, maar doe eerst de nodige research. Kijk bijvoorbeeld goed hoe het zit met betalen. Wil je het liefst direct geld ontvangen voor jouw goud? Verkoop het dan aan Goudwisselkantoor. Als je het bod van deze partij accepteert, keren zij jou het geboden bedrag direct contant uit. Wanneer het om veel geld gaat, kun je er desgewenst voor kiezen om het bij te laten schrijven op jouw rekening. Stuur jouw goud nooit per post op naar een partij. Het goud kan in dat geval zoekraken en bovendien ligt het gevaar van oplichting op de loer.

Author