We weten allemaal dat de huizenmarkt momenteel een gekkenhuis is. Wanneer je starter bent, kom je al bijna nergens tussen. Maar ben je ook opzoek en twijfel je allemaal net iets te lang, dan is het huis zo weg. En dan is het ook nog eens dat er ook nog wordt overboden op de prijs die er gevraagd wordt. En dat is momenteel de huizen markt. En of dat het nu allemaal makkelijker maakt, daar zijn de meningen uiteraard over verdeeld. Maar het maakt het er voor sommige mensen niet makkelijker op en voor sommige mensen juist weer wel.

 

Je wilt uit huis en bent op zoek naar een eigen woning

Het is voor nu, voor de starters, moeilijk om een huis te kopen. Vooral wanneer je alleen bent. Dat maakt het allemaal niet heel gemakkelijk natuurlijk. Maar het is momenteel hoe het is. En dan kan je bijvoorbeeld wel kijken naar iets om te huren. Zo kan je natuurlijk naar een verhuurmakelaar gaan kijken bij jou in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een verhuurmakelaar Eindhoven. Zo kan je als huurder en verhuurder natuurlijk kijken wat voor ieder goed uit komt en elkaar in het midden tegemoet komen. Want ook huren is in deze tijd lastig. 

Want vaak wanneer je net te laat staat ingeschreven, dan kom je als nummer 2321 op de lijst te staan voor een nieuwe woning. Je kans is dan natuurlijk klein wanneer je iets wilt huren. Het is in zulke situaties altijd makkelijk wanneer je iemand kent waardoor je sneller ergens in kan zonder dat je hoeft te strijden met andere mensen die willen huren. 

Tegenwoordig is het sowieso een spelletje dat je moet kijken naar je netwerk en dat je daar ontzettend veel uit kan halen. En dat is natuurlijk iets waar je naar moet kijken. want het is wel zo handig wanneer je uit je netwerk veel kan halen. Dat is natuurlijk iets wat je wilt. Want daar bouw je uiteindelijk ook je netwerk voor op. En dat netwerk dat moet je uiteindelijk kunnen inzetten natuurlijk. Dus waarom geen gebruik van maken als je hem opbouwt? Inderdaad! Het komt altijd van pas. En vaak komt het onverwachts op je pad, soms ook wanneer je zoekt. Maar je moet altijd kijken naar de kansen die je toe krijgt. Want die kansen krijg je niet zomaar nog een keer en daar moet je dan voor gaan als het uiteraard goed voelt. 

Author