Het verzorgen van je haar is erg belangrijk. Het is natuurlijk geen gezicht om met vet haar de deur uit te gaan en willen eigenlijk ook zo min mogelijk ons haar beschadigen. Dat gebeurt vaker dan ons lief is. Je beschadigt je haar namelijk al zodra je het stijlt met een stijltang, föhnt of verft. Om erachter te komen wat voor type haar je hebt, kun je te weten te komen door het te vragen aan bijvoorbeeld je kapper. Zij zullen je het juiste advies kunnen geven over wat voor producten je haar nodigt heeft.

Waarom gebruiken we eigenlijk shampoo?

Het gebruiken van shampoo is heel belangrijk, omdat het meerdere dingen met je haar doet. Naast dat je ervoor zorgt dat je met shampoo je haar reinigt, verwijdert het ook vuil, vet en nare luchtjes die je zonder shampoo niet weg zult krijgen. Er zitten namelijk verschillende ingrediënten in shampoos en een stof reinigt het haar. De functie van deze stof is dat het zich hecht aan vet en vuil (bijvoorbeeld resten van stylingproducten die nog in je haar zitten) en zodra je het uitspoelt wordt dit verwijderd. Een andere stof die voorkomt in shampoos zijn vaak geurstoffen (of parfum) zodat je haar weer heerlijk fris ruikt na het wassen. Voor elk haartype is er zo weer een verschillende soort met verschillende stoffen. Dof, statig of droog haar heeft totaal andere verzorging nodig dan juist krullend of fijn haar. De juiste verzorging begint dus bij het kiezen van de juiste shampoo!

De haarverzorgingsproducten van Fanola

De professionele haarverzorgingsproducten van fanola is een bekend merk die we je kunnen aanraden. De producten worden gemaakt in Italië en zijn ontworpen om de behoeften van alle haarstylisten wereldwijd te voldoen met een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit. Of je nu krullend, droog of vet haar hebt, Fanola heeft diverse series aan producten voor elk haartype. De prijzen zullen wat hoger liggen dan je normaal gewend bent van shampoo uit de drogist, maar je bent dan wel gegarandeerd van echte kwaliteit! Het wassen van je haar is belangrijk, want zo kun je het gewenste resultaat krijgen. Houd daarom ook een vaste routine aan en was je haar niet alleen met een shampoo. Als je je haar bijvoorbeeld blond hebt geverfd is het belangrijk dat je zilvershampoo gebruikt om de kleur te behouden. Kies dan een serie die hierop aansluit. Zo ben je verzekerd van snel resultaat naar jouw droomkapsel!

Author