Na de gure maanden, warme chocomelk tot je niet meer kon en dik ingepakt de deur uit gaan is het verlangen naar de zomer en de zachte lente bij de meeste mensen enorm. We kunnen tijdens de kou alleen nog maar dromen over het gevoel van een korte broek kunnen dragen op de fiets. En wanneer je dan langs de meren rijdt, de plassen of de strandjes komt de nostalgie je tegemoet door alle avonden die je daar hebt doorgebracht. Ook de tuin is de perfecte plek om de zomer in door te brengen. Lopen over het gras en wroeten in de aarde zijn dagelijkse bezigheden. Kinderen kunnen hun gang gaan en de tuin staat opeens symbool voor het paradijs. De plek waar iedereen in de ochtend naar toe verplaatst, gewoon omdat het kan! En er zijn nog een paar hele toffe tips om dit gevoel in de tuin te versterken.

Er zijn nooit genoeg bloemen

Het is echt zo. Bloemen worden reeds onderschat maar als je eenmaal hebt, kun je niet meer zonder. Het kost even tijd. Je moet wel weten wat je doet als je gaat zaaien en planten. Je moet rekening houden met de zonkant, met de bloeitijd en hoe hoog de bloemen komen. Maar als je dit allemaal een beetje voor elkaar hebt (dit leerproces is trouwens ook nog eens interessant), kun je aan de slag. Het tofste van een bloementuin is dat het flora op gang komt. Alle soorten insecten kunnen thuis zijn in jouw tuin waardoor de tuin echt gaat leven! In het ergste geval moet je een wespennest verwijderen bij wespennest verwijderen Arnhem. Maar een wespennest is alleen maar een teken dat je tuin het goed doet!

Kook buiten!

Als het ergens tijd voor is in de zomer, is het wel buiten eten. Het is een magisch gevoel wanneer de hele familie aan tafel zit uit te buiken en het weer het toe laat om zo lang mogelijk te blijven zitten. Als je goed zoekt kun je al relatief goedkoop een barbecue wil kopen een Als je zoveel mogelijk uit de kast wil halen kan je ook nog een voor een pizza oven. dit geeft je het meeste zomergevoel. Alsof je in het buitenland uit eten bent!

‘Het buiten’ aankleden

Het allerleukst is dat je In de tuin zit en overal wat ziet wat je mooi vindt. Dit kan met planten maar ook met stoelen en bijvoorbeeld aardewerk wat weer een hele nieuwe dimensie geeft aan je tuin!

Author