De één heeft als hobby pianospelen, de ander houdt van koken en weer een ander is een fervent wandelaar. Maar nu zijn er steeds meer mensen die hobbymatig in crypto's beleggen; dit kan overigens ook voor zakelijke doeleinden. Beleggen in crypto's is leuk, maar kan ook heel riskant zijn, want je kunt er veel geld mee verliezen. Weet dus altijd wat je doet. Toch zijn er steeds meer mensen die zich hier tegenwoordig mee bezig houden. Misschien ben jij ook wel een ondernemer, student, ambtenaar of zelfs crimineel. Want ja, ook criminelen vinden het interessant om de digitale wallet van de beleggers te kraken, en dan de inhoud te stelen. 

Wat kun je nu precies met crypto's?

Voor velen blijft het toch een beetje een vaag verhaal, die crypto's. Want, wat kun je er nu precies mee? Je kunt ze allereerst kopen bij een (online) dealer en daarna kun je ze opslaan in een virtuele portemonnee, de wallet. Wat je met crypto's kunt, is gewoon voor de lol speculeren op wisselende koersen in de hoop dat je daar geld mee verdient, zoals op de Ripple koers en de Cardano koers. Maar ook kun je, zonder dat je daarbij een bank hoeft te benaderen, ermee betalen of betaald worden. Daardoor zijn snelle transacties, ook internationaal mogelijk, hetgeen interessant kan zijn voor grote financiële instellingen. Wil je als particulier of ondernemer beleggen in Ripple dan kun je er veel winst mee maken want de Ripple koers is erg wisselend. Je winst kan versterkt worden dankzij het hefboomprincipe (open dan een rekening bij een CFD broker), maar je kunt er dus ook veel mee verliezen. Ook bij de Cardano kun je gebruik maken van hefboomprincipe door een rekening bij een CFD broker te openen.  

Wat brengt de toekomst?

Hoe de Ripple koers zich in de nabije toekomst zal gaan ontwikkelen is niet bekend, maar in 2017 steeg de koers sterk. Er wordt wel veel over geschreven en velen denken dat de Ripple koers een enorme stijging zal gaan maken. De Ripple prijs zou wel eens tot boven de 1,70 dollar kunnen stijgen, op korte termijn. Deskundigen zijn ook al druk aan het speculeren over de Cardano koers. Er wordt gezegd dat over twee jaar de munt een waarde van 0,09 dollar zal hebben. Maar, is het nu voor jou, als bedrijf, ondernemer, of particulier een goed idee om te speculeren op de Ripple koers, Cardano koers of andere crypto's? Het is een keuze die bij jouzelf ligt. Los van de winst die het op kan leveren zitten er diverse nadelen aan. Reeds genoemd: de enorm wisselende koersen. En, het kan zijn dat een marktpartij van crypto ineens verdwijnt, omdat deze gehackt is door digitale bankrovers, en dan ben je al je digitale munten opeens kwijt. Weg is dan ook echt weg. Ook is er nog onvoldoende toezicht op crypto's waardoor het een risicovol gebeuren is voor consumenten. 

Author