Het verkopen van je huis is niet het meest eenvoudige klusje om te klaren. De woningmarkt is niet altijd gunstig en voordat je je huis aan mensen kan laten zien, ben je een aantal maanden verder. Het inschakelen van een makelaar kan heel handig zijn bij dit proces. De gespecialiseerde hulp verlicht de lasten en kan veel kopzorgen voorkomen. Het is niet vanzelfsprekend om een makelaar in te schakelen, sommigen kiezen ervoor het alleen te doen. Het hoeft dus niet, maar het kan wel enorm helpen bij de verkoop van je huis. Hier zijn wat voor en nadelen bij het wel of niet inschakelen van een makelaar.

Zelf je huis verkopen

Er is een goede reden waarom veel mensen er niet voor kiezen om zelf hun huis te verkopen. Namelijk: tijd. Wanneer je niet thuis bent In de woningmarkt of makelarij kost dit heel veel tijd om zelf hier woning op de markt aan te bieden en te verkopen. Het grootste voordeel van zelf alles doen is dat het geld scheelt. Wanneer je kopers hebt gevonden moet je de overeenkomsten ook zelf opstellen, en de rest van alle zakelijke documenten in orde maken. Het is niet voordelig om het op deze manier te doen omdat er heel veel werk erin zit. Bij dit soort documenten is er namelijk geen ruimte voor fouten.

Wat doet een makelaar nu eigenlijk?

En elke stad of dorp zijn er wel makelaars of verkoopmakelaars te vinden zoals makelaar Groningen of verkoopmakelaar Boekholt. Veel van deze makelaars hebben in hun netwerk mensen die van pas kunnen komen en ze kennis in huis om zo goed mogelijk een huis te verkopen. Tijd kost nou eenmaal geld. Een verkoopmakelaar kan eventuele kopers begeleiden en goed advies geven over het aanbieden van het huis op het Internet. Een makelaar kan bijvoorbeeld adviseren om te verbouwen voordat je het huis op de markt zet zodat je meer kans hebt op een snelle verkoop.

Een alternatief

Dat ook een mogelijkheid is, is een internetmakelaar. Dit kost je minder geld dan een normale makelaar omdat je toch nog best een aantal dingen zelf moet doen zoals het maken van foto’s en het rondleiden van mensen. Wat een internet makelaar voor je doet is het vaststellen van een koopprijs. Ook kun je nog steeds gebruik maken van het netwerk waar deze makelaar aan verbonden is.

Author