Het is voor de meeste lezers van deze blog al erg lang geleden dat we voor het laatst taal hebben gehad. Eigenlijk wordt dit alleen op de basisschool geleerd, en bij het vak Nederlands op de middelbare school komen af en toe de basisregels nog wel weer voorbij. Toch ligt daar de focus veel meer op begrijpend lezen dan echt op de Nederlandse taalregels. Dit resulteert erin dat volwassenen al jaren niet meer hun taalkennis van de regels hebben opgefrist. Voor belangrijke documenten is het toch erg belangrijk dat je in correct Nederlands schrijft. Daarom kan het dan erg slim zijn om je document te laten controleren. Zinsopbouw controleren of een spelfout-check zijn voorbeelden van hoe je je document kan laten opknappen. Zo laat je een goede indruk achter bij de ontvangers van de documenten! In deze blog meer over dit soort services, en hoe je ze gebruikt!

Waarom correct Nederlands zo belangrijk is

Onze taal van kennis is dus vaak lager dan we zelf denken. Een goede, correct Nederlandse brief schrijven gaat dan ook vaak mis. Voor situaties waar een brief je eerste indruk is op mensen is het dan extra belangrijk dat je goed schrijft. Neem bijvoorbeeld een sollicitatiebrief. Die, samen met je cv, zijn de enige middelen die je hebt om uitgenodigd te worden op sollicitatiegesprek. Is je brief op cv niet op orde? Dan is de kans dat je wordt uitgenodigd heel erg klein. Zorg dus altijd dat je spelling op orde is, en laat daarmee een goede indruk achter.

Veelvoorkomende gemaakte fouten in sollicitatiebrieven

Een vriendin van mij werkt bij een bedrijf waar ze regelmatig de sollicitatiebrieven doorneemt. Ze is erg gespitst op taal, en schrikt dan ook van wat ze allemaal te zien krijgt. Ze vertelde mij dat zodra mensen meer dan een fout maken, ze automatisch afvallen. Veel voorkomende fouten zijn als eerste spelfouten. Daarnaast is het gebruik van komma’s ook vaak dramatisch. Mensen zijn ook geneigd om zoveel mogelijk in een zin te proppen, wat er in resulteert dat zinnen onduidelijk en onbegrijpelijk worden. Tot slot is de zinsopbouw vaak ook heel erg vreemd.

Zinsopbouw controleren door een professioneel platform

Voor taal- en komma-fouten zijn er gewoon spellingcheckers in bijvoorbeeld Google Drive of Microsoft Word. Het is dus niet moeilijk om die fouten uit je tekst te halen. Ook het gebruik van lange zinnen kun je jezelf afleren door goed je brieven na te lezen en alleen daarop te controleren. Het vergt wat oefening, maar daarna doe je het nooit meer fout. Het nakijken van zinsopbouw is wel een ander verhaal. Hier is geen spellingchecker voor! Je zinsopbouw controleren via een nakijkservice is dan ook helemaal geen gek idee. Je kunt heel gemakkelijk je tekst online opsturen, en binnen een korte tijd krijg je hem dan teruggestuurd met alle verbeteringen en opmerkingen! Zelf kun je kiezen waarop je wilt laten controleren. Zo maak je in de toekomst nooit meer een fout, en laat je altijd een goede indruk achter!

Author

Write A Comment