Ben je heerlijk met het warme weer aan het toeren met je motor dan is het wel zaak om dat op een veilige manier te doen. Natuurlijk neem je alle informatie mee die je tijdens je motorrijlessen hebt meegekregen, maar ook een goede verzekering afsluiten is aan te raden. Besluit om een all risk verzekering af te sluiten zodat je voor zoveel mogelijke ongelukken en schade gedekt bent. In dit artikel lees je meer over de all risk verzekering voor motoren.

 

All risk verzekering of toch een WA of WA plus motor verzekering?

Maak je de keuze voor een motorverzekering all risk in plaats van een WA of WA plus verzekering dan kies je voor de meeste complete dekking. Overigens is het helemaal je eigen keuze voor welke verzekering je kiest, maar wil je veel zekerheid hebben dan is een all risk motorverzekering zeker het overwegen waard. Het advies is met een all risk verzekering dat je het beste kunt afsluiten als je motor nieuw of jonger dan vier jaar is. Ook doe je er goed aan om een all risk verzekering af te sluiten als je een old-time motor hebt. Die hebben immers een hoge waarde en wil je natuurlijk wel heel houden. Is de motor vier tot tien jaar oud wordt er een WA plus verzekering aangeraden.

 

Waar ben je verzekerd voor met een all risk verzekering?

De reden om voor een all risk verzekering te gaan en niet een goedkope motorverzekering is dat all risk een zeer uitgebreide dekking heeft. Zo profiteer je van de volgende zaken. Ten eerste ben je verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Daarnaast krijg je hulpverlening bij ongevallen en pech in Nederland en Europa. Je bent verzekerd voor schade door brand, storm, hagel, botsingen met dieren en ander natuurgeweld. Ook ben je verzekerd voor schade aan de helm, kleding, baggage en andere accessoires. Aanschafwaarderegeling, nieuwwaarderegeling zitten ook in de all risk verzekering. Tot slot ben je verzekerd voor schade door aanrijding, slippen, botsen en vandalisme. Dit is ook van toepassing als het eigen schuld is.

 

Zijn er dingen die de all risk verzekering niet dekt?

Je kunt wel stellen dat een all risk verzekering erg uitgebreid is. Maar er zijn uitzonderingen waarbij de schade niet vergoed wordt. Dat is het geval als je een ongeluk of schade maakt terwijl je onder invloed bent van drank of drugs. Ook letselschade aan de bestuurder wordt niet gedekt bij een all risk verzekering. Daarvoor zijn overigens wel aanvullende opties.

Author