Koningsdag is natuurlijk een officiële feestdag in Nederland en daarom heeft (bijna) iedereen vrij. Maak van de vakantie een feestelijk weekend en begin de avond voor Koningsdag te vieren. De avond voor Koningsdag – Koningsnacht – worden er verschillende feesten gegeven in de grootste steden van Nederland. Ga naar optredens van beroemde artiesten en dans de hele nacht door. Als de nacht ten einde loopt, kruip je in bed en slaap je uit! Na een lekker ontbijt, met oranjegebak, vervolgt je je feest en bezoek je de grootste Koningsdagfestivals in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Breda. Voor wie houdt van feesten met een beperkt budget … bezoek een van de vele gratis festivals en bewaar de rest voor de noodzakelijke drankjes!

Feliciteer de koning persoonlijk

Wist je dat de Nederlanders de komst van de koninklijke familie normaal gesproken met miljoenen andere kijkers op tv volgen? Doe eens gek dit jaar en vier Koningsdag met Koning Willem-Alexander en zijn familie! Elk jaar bezoeken ze een andere gemeente om het openingsfeest bij te wonen, foto's te maken en spelletjes te spelen. Slenter over de traditionele rommelmarkten, speel oudhollandse spelletjes en geniet van de livemuziek in het bijzijn van de koning. Het is niet alleen leuk, maar Koningsdag is ook een geweldige kans om een ​​nieuwe stad te ontdekken! Tip: In november maakt het Koninklijk Huis meestal bekend waar de koninklijke familie Koningsdag komt. Ook kun je de Nederlandse vlag uit hangen. Je zult ze overal aan de vlaggenmasten zien wapperen.

De perfecte outfit voor Koningsdag

Het is geen verrassing dat Nederland op Koningsdag oranje is uitgedost. Het is dan ook ongehoord om niet één van de Nederlandse kleuren te dragen: oranje, blauw, rood of wit. Koningsdag is ook de perfecte tijd om je gekste outfits te dragen: van oranje satijnen blouses met ruches tot oranje leeuwen onesies. Niets is te gek voor de nationale feestdag! Maak je outfit af met de Nederlandse vlag op je wangen en vergeet de oranje nagellak niet!

Verkoop je spullen op een rommelmarkt

In elke stad en dorp wordt wel iets georganiseerd om de koninklijke familie te vieren. Zo zijn er door het hele land rommelmarkten waar jong en oud samenkomen om hun spullen te verkopen. Ben je nog op zoek naar decoraties voor thuis? Of ben je gek op antiek? Dwaal rond op de grootste rommelmarkten van het land en scoor voor een mooie deal een nieuwe eyecatcher. Bezoek de rommelmarkten in Rotterdam, Den Haag of Utrecht. Wil je zelf een cent verdienen? Verkoop dan je spullen op de rommelmarkt en misschien verdien je je feestweekend terug!

Huur een boot in Amsterdam

Iedereen zou minstens één keer in zijn leven Koningsdag in Amsterdam moeten vieren. Op elke straathoek en op elke gracht van de Nederlandse hoofdstad wordt feest gevierd. De stad is helemaal aangekleed met foodtrucks, bars en dj-boots. Vier Koningsdag zoals een echte Amsterdammer dat zou doen en huur een boot met je vrienden. Het leuke aan het huren van een bootje is dat je midden in alle festiviteiten zit zonder je tussen de drukte te moeten wringen. Wacht niet te lang met het reserveren van de boot, anders ben je misschien te laat! Tip: Overweeg ook om de nacht voor Koningsdag te varen, dan is de kans groter dat er een boot beschikbaar is.

Author