Het is een onderwerp wat veel mensen tegenwoordig bezighoudt: Corona en vakantie. Doen we het wel, of kiezen we er toch voor om geen enkel risico te nemen maar ook een mooie vakantie mis te lopen? Want zeg nou zelf: lekker op vakantie in 2020, dat wil jij toch ook? Hoe zorg je er nou voor dat je de juiste maatregelen in acht neemt? Lees over de voor en nadelen van het boeken van een vakantie in dit blog!

Geniet van een prachtige omgeving

Turkije biedt tal van mogelijkheden om mooie gebieden te verkennen. Het is een land dat bomvol cultuur staat! Zo kan je het hele jaar door moskeeën, oude ruïnes en nog meer moois bezoeken. Wacht daarom niet langer en reserveer nu alvast jouw tickets Turkije !

Wissel een stedentrip naar Turkije eens af met een bezoek aan het strand of een mooie groene oase. Die heb je er genoeg, je moet alleen weten waar je moet zoeken. Vraag de lokale bevolking naar een paar goede tips voor het verkennen van het Turkse platteland en je zult versteld staan van de mooie wonderen van dit land.

Familie bezoeken

Veel Nederlanders hebben familie die in Turkije wonen. Het kan een lastige afweging zijn om te maken in deze gekke tijden, maar familie bezoeken is vaak een reden om toch naar Turkije te reizen deze zomer.

Punten om rekening mee te houden tijdens jouw reis

Maar behalve alle mooie dingen die komen kijken bij een reis naar Turkije zijn er ook serieuzere dingen die besproken moeten worden. Je moet namelijk goed letten op of de maatschappij waarmee je van plan bent te reizen zijn vluchten nog wel door laat gaan. Check dit van te voren even op de website van jouw reisorganisatie. In het begin van de crisis gingen er echt heel weinig vluchten, dit trekt nu gelukkig weer aan! Op deze manier kan jij toch weer genieten van een mooie vakantie naar Turkije.

Een ander punt wat goed is om in acht te nemen tijdens het boeken van jouw reis is het feit dat als de vlucht doorgaat, de reis een stuk langer kan duren dan je gewend bent. Dit heeft niks te maken met de tijd die je in de lucht bent, maar meer met de reistijd die je op de grond doorbrengt. Er zijn namelijk een aantal veiligheidsmaatregelen waar maatschappijen en luchthavens rekening mee moeten houden en die zorgen ervoor dat de reistijd langer kan zijn dan je gewend bent. Hou hier dus rekening mee als je gaat vliegen deze zomer!

Author