De meeste vrouwen hebben er wel minstens drie van in hun kast hangen: de spijkerbroek. Het is een geliefd en tijdloos item dat op veel manieren en voor veel gelegenheden te dragen is. Intussen zijn er wel honderd varianten van bedacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een jegging, een spijkerbroek met gaten, een skinny jeans, low waist pasvorm, high waist, enzovoort. In dit artikel geven we je wat achtergrondinformatie en weet je na het lezen hiervan hopelijk beter welk model bij jou past.

 

De spijkerbroek als werkkleding voor mijnwerkers

Spijkerbroeken worden gemaakt van denim en waren oorspronkelijk ontworpen voor mijnwerkers als stevige werkkleding. Wist je dat de spijkerbroek al 150 jaar bestaat en nog steeds niet uit de mode is? Levi Strauss, precies ja, de man achter spijkerbroekenmerk Levi’s, begon als eerste met het maken van deze broeken. Vroeger werden ze dus vooral gedragen door mijnwerkers en stoere cowboy’s, maar langzaamaan werd het een kledingstuk dat gedragen werd door alle lagen van de bevolking. Een spijkerbroek wordt gemaakt door katoenen draden door elkaar te weven. Een deel van draden is wit en het andere deel blauw. Vervolgens wordt de stof in de benodigde patronen gesneden. Als de broek in elkaar is gezet gaat hij de wasmachine in. Voor verschillende afwerkingen wordt de broek op verschillende manieren gewassen. Voor bijvoorbeeld een wat meer ‘faded’ uiterlijk wordt de broek in de was gedaan met stenen in de trommel.

 

Kies het model spijkerbroek dat bij jouw figuur past

Als je het goede model spijkerbroek weet te vinden dat bij jouw figuur past, voel je je een stuk zekerder. Het klassieke model is de regular fit. Deze broek is niet al te strak, maar ook niet heel erg wijd. De broekspijpen hebben een rechte snit, ook wel straight leg genoemd. Wil je je wat chiquer kleden? Ga dan voor een mooie nette schoen eronder en blouse erboven. Dit model broek is voor bijna elk figuur wel geschikt. Voor de wat kleinere of middelgrote vrouwen is de boyfriend jeans ook een heel geschikte broek. De broek zit wat losser en staat daarmee prachtig bij een wat voller figuur. Over het algemeen geldt wel: combineer deze broek met een strakke top, anders wordt het geheel te baggy. Wil je graag extra nadruk op je figuur leggen, ga dan voor een jegging. Dit is een legging gemaakt van jeans stof, deze zit dus lekker strak om je benen! Ga bijvoorbeeld voor een jegging van het merk versace jeans couture. Ook een skinny jeans, bijvoorbeeld van het merk guess, zit wat strakker, maar niet zo strak als een jegging.

In dit artikel hebben we nog maar een paar van de vele modellen spijkerbroeken besproken. Wil je weten welke het beste bij je past? Het beste laat je je adviseren in een spijkerbroekenwinkel of probeer je er een paar uit!

Author