In diverse beroepen is werkkleding een must. Denk aan de witte jas van een tandarts of aan de nette kleding van een rechter. Dit is eigenlijk allemaal met een reden. Naast dat het herkenbaar is, heeft het ook nog diverse andere redenen. Redenen waar je misschien niet snel aan denkt.

Het staat professioneel

Natuurlijk is één van de belangrijkste redenen: het staat professioneel als je als bedrijf werkt met werkkleding. Mensen herkennen je direct, ze zien wie er werkzaam zijn bij het bedrijf en uiteraard staat het gewoon netjes en hygiënisch. Je neemt iemand in nette werkkleding waarschijnlijk ook een stuk sneller serieus dan dat je dat zou doen bij iemand die in een trui en spijkerbroek aan het werk gaat. Je laat ook zien dat je een team bent, dat je het leuk vindt om samen te werken en dat je trots bent op je bedrijf.

Het kan heet gewassen worden

Je denkt er waarschijnlijk niet snel aan, maar in veel beroepen is het belangrijk dat de kleding na gebruik goed heet gewassen wordt. Je kunt denken aan het ziekenhuis. Hier is het nog enigszins logisch, omdat er vaak gewerkt wordt met zieke mensen en er komt ook nog regelmatig bloed bij kijken. Maar ook voor bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste is dit belangrijk. Na het uitvoeren van een behandeling op de gezichtshuid kunnen er bacteriën vrij komen, en deze kunnen op de kleding gaan zitten. Daarom is het belangrijk om kleren te dragen die heet gewassen kunnen worden. In veel gevallen is dit een stoffen shirt of jas, en een spijkerbroek is zeker niet aan te raden. Die kun je namelijk niet zo heet wassen dat je de bacteriën doodt.

Het is stevig, en kan niet snel kapot

Als laatste is het simpelweg belangrijk dat werkkleding langdurig mee kan gaan, en niet zomaar kapot gaat of bijvoorbeeld lelijk gaat worden. De kleur moet netjes blijven, de stof moet mooi glad blijven en de pasvorm blijft zoals hij is. Veel werkkleding is gemaakt van stevig materiaal dat, ook na een goed hete wasbeurt en lang dragen, zijn vorm en kleur goed behoudt. Dat is natuurlijk belangrijk. Je kan niet op werk aan komen zetten met een zorgjas die verkleurt of zijn pasvorm verliest. Daarom is het belangrijk dat werkkleding goed verzorgd wordt, maar voor een groot deel gebeurt dit al vanzelf. Kijk voor goede kwaliteit werk- of zorgkleding bij Proforto en weet zeker dat de werkkleding voor een lange tijd goed blijft.

Author