Leaseauto's zijn er niet alleen voor werknemers van bedrijven. Steeds meer particulieren kiezen voor private lease. Ze kiezen dan voor autorijden zonder gedoe. Alles wordt bij private lease immers voor ze geregeld. Ze hoeven alleen nog maar te tanken en hun auto te wassen. Wil je in een nieuwe  of jong gebruikte auto rijden zonder een grote investering te willen doen? Kies dan voor private lease. Heb je al een auto en wil je een auto leasen? Je kunt jouw dan inruilen bij de leasemaatschappij. Ook jij kunt dus kiezen voor private lease. Je rijdt dan voortaan in een nieuwe auto tegen een vast maandtarief. Inbegrepen bij dit maandtarief zijn reparatie, onderhoud en banden, verzekering, motorrijtuigenbelasting en pechhulp in binnen en buitenland. 

De voor- en nadelen van private lease

Het als particulier leasen van een auto heeft een aantal voordelen. Je hoeft geen nieuwe of jonggebruikte auto  te kopen. Toch kun je in een nieuwe of jonggebruikte auto rijden. Je moet dan wel beschikken over een vast inkomen. Spaargeld heb je niet nodig. Je betaalt een vast maandbedrag. Daarom weet je zeker dat je niet plotseling kunt worden geconfronteerd met onverwachte kosten. In het maandbedrag zijn immers onder andere het onderhoud en de reparaties inbegrepen. Het als particulier leasen van een auto heeft echter ook een aantal nadelen. Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt wordt vooraf vastgesteld en vastgelegd in het leasecontract. Je moet extra kosten betalen als je meer kilometers rijdt dan er zijn vastgelegd in het leasecontract. Gebruik je de leaseauto weinig? Dan moet je toch het in het leasecontract vastgelegde maandbedrag betalen. Wil je het leasecontract laten aflopen voor het einde van de afgesproken looptijd? Dan zijn daar altijd kosten aan verbonden.

Hoe private lease werkt

Je vindt een leasemaatschappij die de door jou gewenste auto aanbiedt tegen een aantrekkelijk maandbedrag. Vervolgens teken je het leasecontract. Je krijgt dan nog 14 dagen bedenktijd. Is de bedenktijd voorbij? Dan is jouw order definitief geworden. De leasemaatschappij bestelt de auto. Ook laat de leasemaatschappij jouw kredietwaardigheid checken. Bovendien wordt de leaseovereenkomst door de leasemaatschappij geregistreerd bij het BKR. Vervolgens vraagt de leasemaatschappij aan de dealer om jouw auto klaar te maken voor aflevering. Natuurlijk wordt er door de leasemaatschappij ook gezorgd voor de benodigde overeenkomsten. Is dat allemaal geregeld. Dan incasseert de leasemaatschappij het eerste maandbedrag en jij kunt gaan rijden in de auto. Bijna alles wordt door de leasemaatschappij geregeld. Je moet nog wel zelf tanken. 

Een uitstekende leasemaatschappij

Natuurlijk kies je bij private lease voor leasemaatschappij die beschikt over  uitstekende faciliteiten voor levering, onderhoud, reparatie en schadeherstel van jouw leaseauto. De bij deze leasemaatschappij aangesloten bedrijven beschikken over ter zake kundige en accurate medewerkers. 

Author