Vroeger kon je bij het afsluiten van je nieuwe abonnement bijna niet wachten tot je een paar maanden voor einde van je net afgesloten abonnement, al weer een nieuwe telefoon mocht uitzoeken. Tegenwoordig zijn nieuwe telefoons sneller uit dan jouw 2-jarig abonnement en is een nieuw abonnement met telefoon afsluiten eigenlijk al een tijdje niet up-to-date meer. Daarom is een sim only abonnement al een tijdje een geweldige uitvinding en ook stukken goedkoper natuurlijk dan als je nog een toestel moet afbetalen, waar je nog jaren aan vast zit. De sim only pakketten worden ook nog eens door de meeste providers aangeboden en het aanschaffen en installeren wordt zelfs steeds makkelijker gemaakt door een nieuw concept van de eSIM. Wat is eSIM?

Het concept van eSIM

Zelfs met keuze tussen een Sim Only abonnement of een Prepaid kan je kiezen voor eSIM. eSIM is namelijk een digitale simkaart waardoor je niet eens meer een fysieke simkaart nodig hebt. Deze zit namelijk al ingebouwd in de telefoon, wat ervoor zorgt dat je nooit meer dat geklooi hoeft mee te maken om de simkaart er uit te halen of in te voegen. Daar heb je natuurlijk wel een telefoon voor nodig die een eSIM heeft, maar de meeste nieuwe toestellen zijn hiervoor geschikt.

Wat zijn de voordelen van een eSIM dan?

Het feit dat een abonnement of prepaid afsluiten mega snel geregeld is, omdat je nooit meer hoeft te wachten tot de simkaart op je deurmat ligt, is al een heel groot voordeel. Het is allemaal ook online te regelen en te installeren, het liefste nog via een app: je zit tenslotte al op je telefoon. Een ander geniaal concept is dat je meerdere nummers op één telefoon kan hebben, zonder dat je een telefoon moet hebben met twee simkaart sleuven. Je hebt namelijk nu plek voor een extra simkaart, waardoor je bijvoorbeeld een simkaart voor werk in de fysieke sleuf kan plaatsen en zo ontzettend makkelijk kan switchen tussen privé en zakelijk. Als laatste nog een belangrijk klein puntje: je kan je eSIM nooit verliezen en het is weer een stuk plastic minder geproduceerd en elk klein beetje telt als bijdrage aan het milieu.

Author