Een ondernemer houdt de voorraden het liefst zo beperkt mogelijk en streeft naar snelle levertijden. Een methode die hier positief aan bij kan dragen, is cross docking. Cross docking levert diverse voordelen op voor logistieke proces en is voor erg veel bedrijven een interessante manier om de bedrijfsprocessen te verbeteren. 

 

Wat is cross docking precies?

Bij cross docking worden goederen direct van de ontvanglocatie naar de uitgaande locatie verplaatst. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van een tijdelijke opslagplaats. Je kunt ervoor kiezen om cross docking structureel te gebruiken, maar in sommige situaties kan het tijdelijk ook erg prettig zijn. Cross docking wordt overigen gebruikt door verschillende bedrijven. Zo zie je onder andere dat tegenwoordig erg veel bedrijven die actief zijn in de e-commerce hier gebruik van maken. Om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen, kan een vrachtwagen aan de ene kant van het gebouw binnen rijden en staan er aan de andere kant een of meerdere busjes klaar om de producten naar de consument te brengen. 

 

Wat zijn de voordelen van cross docking?

Cross docking levert verschillende voordelen op. Zo draagt het voor een vervoerder onder andere bij aan minder vertraging in de stad. Doordat je niet door drukke steden heen hoeft te rijden, kun je gedurende de dat meer ritten dan voorheen doen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om meerdere klanten te bundelen in één rit en daar kosten mee te besparen. Een ander voordeel dat tot stand kan komen is dat je de footprint van je bedrijf verkleint. Zo maakt Hubbel Den Haag bijvoorbeeld gebruik van elektrische voertuigen. 

 

Waarvoor kun je nog meer terecht bij Hubbel Den Haag?

Hubbel Den Haag kun je ook voor andere doeleinden inschakelen. Zo kun je ook gebruik maken van de pakketservice die ze bieden. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven die gebruik maken van de opslagruimtes van Hubbel. Zo kun je gebruik maken van een full service opslagruimte waar je al terecht kunt met één pallet.

Als je graag met Hubbel wilt werken, dan kun je op verschillende manieren contact opnemen. De meest eenvoudige manier is door telefonisch contact op te nemen. Leg uit waarnaar je precies op zoek bent en kijk in hoeverre zij dit kunnen leveren. Vraag vervolgens een offerte aan en kijk of het inderdaad een gunstige optie is. Een andere optie die je hebt is om direct al via de site een offerte aan te vragen. Je ontvangt in beide gevallen een uitgebreide offerte per mail. 

Author